Bývalý hráč Brna, Senice, Mladé Boleslavi nebo Karviné neabsolvoval s moravským týmem herní soustředění v Turecku, kvůli zranění nestihl ani začátek jarní části sezony. Když už se pomalu vracel na trávníky, zasáhla vyšší moc a FORTUNA:LIGU přerušila pandemie koronaviru. Kalabiškův návrat do sestavy celku z Uherského Hradiště se tak minimálně o dva měsíce posunul. „Na individuální přípravu už jsem si zvykl,“ hořce se usmívá zkušený třiatřicetiletý fotbalista, který už se těší na spoluhráče i klasické tréninky.

Kalabišky věří, že se stav zlepší a sezona se nějakým způsobem dohraje. „Myslím si, že by se nemusela zatracovat ani varianta odehrát alespoň základní část. O tom ale musejí i s ohledem na všechny okolnosti rozhodnout jiní,“ říká.

Ilustrační snímek
Přání LFA nevyjde. Fotbalisté budou moci trénovat, hrát ligu ještě dlouho ne

Nyní mu nezbývá nic jiného než doufat a poctivě se připravovat. Trénink bez parťáku už mu Ale začíná vadit. „Už mi to leze na mozek,“ přiznává s úsměvem. „Je to strašně stereotypní. Jedeme podle individuálního plánu, takže jenom běhám nebo posiluji,“ přidává Kalabiška, který na klubovém webu prozradil, že intenzita individuálních tréninků se během karantény mění.

„V první fázi jsme měli individuální trénink každý den. Trénovali jsme od pondělí do pátku a o víkendu měli volno. Následně jsme měli trénink pouze dvakrát a teď je to vždy obden, takže trénink, den volna, trénink,“ popisuje.

Po každém tréninku nahraje data z hodinek do mobilu a pošle je trenérům k analýze. Zraněné rameno stále cítí. Přesto věří, že než se soutěž rozjede, tak bude zdravotně zcela v pořádku. „Ještě než začala karanténa, tak jsem již trénoval s mužstvem a odehrál modelové utkání. Měl jsem tam i nějaké dva pády a zatím to drží,“ klepe na dřevo Kalabiška.