Právě Jota v první půli zajistil dvěma góly Portugalsku vedení, ale domácí po přestávce vyrovnali. V nastavení mohl o vítězství rozhodnout Ronaldo, dokonce už běžel slavit, ale rozhodčí Danny Makkelie gól neuznal.

Televizní záběry, které však sudí neměl k dispozici, protože na zápase nebyl videorozhodčí, přitom ukázaly, že Stefan Mitrovič už vykopával míč za brankovou čárou. Srbský obránce navíc poté zblokoval i dorážku Bernarda Silvy.

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý
Spokojený trenér. Hráli jsme líp než proti Anglii, domnívá se Šilhavý

Ronaldo dostal za protesty žlutou kartu a po utkání vzteky hodil na zem kapitánskou pásku. "Být kapitánem reprezentace je pro mě čest a jedna z věcí, na kterou jsem nejvíc pyšný," řekl Ronaldo.

"Vždycky budu za Portugalsko bojovat, to se nikdy nezmění, ale někdy je opravdu těžké se s některými okamžiky vyrovnat. Zejména když máte pocit, že tím ubližují celému národu," dodala hvězda Juventusu Turín.

Promarněné vedení 

Jota naopak zdůraznil, že Portugalci v první řadě neměli promarnit dvoubrankové vedení. "Něco takového se na téhle úrovni nemůže stát. Vypnuli jsme a po patnácti minutách druhé půle bylo vyrovnáno," řekl.

Kvalifikace  fotbalové reprezentace na MS 2022 proti Belgii 27.3.2021 v Praze Sinobo Stadium
Světové jedničky je nezlomily. Češi sahali po výhře, s Belgií nakonec remizovali

"Vypadalo to, že po povedeném prvním poločase je hotovo, ale Srbsko změnilo rozestavení, dalo rychlý gól a dokonale toho využilo. Nedokázali jsme zápas definitivně rozhodnout a to se už nesmí opakovat," prohlásil.