Tamní Kajratem překvapil v dvojzápase s nizozemským Alkmaarem. Po domácí výhře 2:0, sice prohrál v odvetě 1:2, což mu ovšem stačilo k postupu.

„Přijatelnější by pro nás byl Alkmaar,“ svěřil se po losu kapitán Sigmy Michal Vepřek. „Odpadlo by dlouhé cestování a nečekal by nás zápas na umělé trávě.“

Pořadatelé zadrželi fanouška Sparty, který vběhl na hrací plochu.
Komentář Martina Jůzka: Jak na chuligány? Sparta je dosud nechtěla umlčet

Hanáci odehrají první duel na Andrově stadionu ve čtvrtek 9. srpna od 19 hodin. Odveta v dalekém Almaty je čeká o týden později.

Kazachstán, jehož část se nachází také na starém kontinentu, hraje v evropských soutěžích od roku 2002.

Ke vzájemnému střetu českých a kazašských klubů došlo zatím čtyřikrát. V klasických dvojzápasech slavili Češi dvakrát, vypadl jen Liberec v Intertoto Cupu s Tobolem Kostanaj.

Čerstvou a pořádně negativní zkušenost má Slavia. Před necelým rokem narazila ve skupině Evropské ligy na Astanu. V Kazachstánu remizovala 1:1 a kvůli domácí porážce 0:1 v posledním kole přišla o postup do jarního play-off.

Fotbalové utkání 2. předkola Evropské ligy UEFA mezi celky AC Sparta Praha a FK Spartak Subotica 2. srpna v Praze. Uprostřed nešťastný Uroš Radakovič.
Sparta opět na dně. Dají se po dalším zkratu najít pozitiva?

Kajrat Almaty skončil v minulém ročníku kazašské Premier League (hraje se systémem jaro-podzim) na druhém místě o bod právě za Astanou. Momentálně po dvaceti odehraných kolech ztrácí znovu ze druhého místa na rivala šest bodů.

Nejznámějším hráčem Kajratu je bezesporu 37letý ruský útočník Andrej Aršavin, který dlouhá léta hrával za Zenit Petrohrad a mimo jiné působil také v londýnském Arsenalu.

Domácí zápas Almaty s Alkmaarem rozhodl dvěma brankami ukrajinský kanonýr Eseola Aderinsola.

Kapitánem mužstva je ostřílený záložník Bauyrzhan Islamchan, který má na kontě přes třicet reprezentačních startů.

Václav Pilař
Pilař proti "své" Plzni nesmí hrát. Sigmě ale věří: Umíme být nechutný tým