Svěřenci trenéra Pavla Vrby se před zaplněnou Doosan Arenou postaví soupeři, se kterým se v Lize mistrů před pěti lety utkali naposledy: CSKA Moskva.

Roman Hubník
Věřím, že nám bude fandit celá republika, říká Hubník před bitvou s CSKA

Plzeň v Lize mistrů.Zdroj: DeníkVzpomínky na vzájemný zápas mají Západočeši příjemné, v prosinci 2013 porazili CSKA 2:1 brankou Tomáše Wágnera v závěru utkání a ze třetího místa si vybojovali postup do jarní části Evropské ligy.

„Před pěti lety jsme doma vyhráli, nyní se pokusíme tento úspěch zopakovat,“ prohlásil trenér Pavel Vrba, který na CSKA Moskva narazil i při své premiéře v ruské Premier lize při angažmá v Machačkale.

„CSKA se za tu dobu změnilo, buduje nový tým. Je tam hodně mladých hráčů, ale tým má i zkušenosti. Čeká nás velmi silný protivník,“ uvedl na včerejší tiskové besedě v Plzni trenér Vrba.

V brance Hruška nebo Kozáčik? 

V minulé sezoně v brance Viktorie chytal v domácí soutěži Matúš Kozáčik a v Evropské lize Aleš Hruška. Před utkáním Ligy mistrů s CSKA ale vše nasvědčuje tomu, že v brance zůstane Kozáčik.

„Champions League je trochu něco jiného než Evropská liga. Je to pro mě složité, ale spíše se rozhodneme pro gólmana, který je rozchytaný,“ naznačil Vrba, koho dnes pošle mezi tyče.

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý.
Nový kouč reprezentace Šilhavý: Chceme obnovit důvěru v český fotbal

Trenér CSKA Viktor Gončarenko se musí obejít bez islandského obránce Magnússona a uruguayského útočníka Hernándeze, kteří se zranili při ligovém utkání v Ufě.

„Hrál jsem proti Plzni během mého angažmá v BATE Borisov, je to pořádně těžký soupeř. Nejdeme ale do Ligy mistrů s tím, že skončíme na čtvrtém místě,“ uvedl kouč CSKA.

Bude se dnes v Doosan Areně radovat Vrba nebo Gončarenko?

Baník Ostrava - Sparta Praha
Sparta porazila Baník. Vypjatý souboj rozhodl v závěru Tetteh