Nakazit se měli právě během utkání proti italskému soupeři. Itálie je po Číně nejvíce zasaženým státem novým typem koronaviru, nakažených jsou zde bezmála tři desítky tisíc lidí a počet stále stoupá.

On-line reportáž ke koronaviru ZDE.

Přesto se dvojzápas Bergama proti Valencii odehrál. Italský tým si z něj po dvou vítězstvích odnesl postup do čtvrtfinále, ten španělský od víkendu počítá „odpadlíky“.

Už v neděli měla pozitivní test na koronavirus první trojice hráčů, nákaza se objevila i u dvou členů realizačního týmu. Nyní už má ve fotbalové Valencii koronavirus, byť bez příznaků, už třetina A-týmu.

Ze zápasu Lyon - Zenit Petrohrad
Respekt před koronavirem? Nic takového. Všichni zemřeme, skandovali fanoušci

„I přes přísná opatření zavedená kvůli zápasům v Lize mistrů ukázaly poslední testy, že máme nakažených pětatřicet procent týmu,“ píše se na oficiálních klubových stránkách. „Nemají příznaky, jsou doma pod dohledem lékařů a trénují individuálně,“ upřesňuje zpráva na webu.

#interaktivni-infografika|cadb058e-59ba-42c4-bb1f-2a54ff7e64bc#

Všechna fotbalová utkání pořádaná Evropskou fotbalovou asociací (UEFA) včetně Ligy mistrů byla prozatím odložena. O dalším vývoji se bude jednat. Jasněji by mohlo být už dnes, kdy plánuje UEFA konferenci jak o evropských pohárových soutěžích, tak především o nadcházejícím mistrovství Evropy.

Aleš Matějů
Život v Itálii se zpomalil. Skoro nevycházíme z domu, říká fotbalista Matějů

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník