„Vedli jsme si dobře. Vždyť jsme málem nastříleli několik gólů mistrům světa,“ pochvaloval si trenér domácích Joachim Löw. „Bylo důležité ukázat, jak se k takovému duelu postavíme, potřebovali jsme vidět zlepšení.“

Thomas Gronnemark, trenér Liverpoolu na autová vhazování.
Liverpool je krok před ostatními. Pomáhá mu expert na autová vhazování

Povedlo se, i když jen částečně. „Die Mannschaft“ na svěřence Didiera Deschampse několikrát zatlačil, míč za záda debutujícího kouzelníka z PSG Alphonse Areoly nicméně nedostal.

Pětadvacetiletý gólman původem z Filipín se předvedl především ve druhé půli, kdy postupně zhatil šance Marcu Reusovi, Matsi Hummelsovi a hlavně Thomasi Müllerovi.

Trenér FC Viktora Plzeň Pavel Vrba.
Balíčky lístků na Ligu mistrů? Fanoušci v Plzni berou pokladny útokem

Také proto byl trenér reprezentace ze země galského kohouta s konečným skóre spokojený. „Samozřejmě, že jsme si do Mnichova přijeli pro vítězství, jenže Němci se dostávají z traumatu a sami potřebovali uspět. Pro nás se tak jedná o vážně dobrý výsledek,“ hodnotil.

Jeden zápas neúspěch nevymaže

I Francie ostatně zahrozila, skutečných příležitostí však měla poskrovnu.

Löw proto po zápase opěvoval pevnost německého obranného valu. „Nechtěli jsme Francouzům povolit žádný úder z protiútoku. Přijeli s tím nejlepším, co mají, a my je ubránili. U defenzivy všechno začíná, takže jsme odstartovali dobře,“ vysvětloval zkušený kouč, který nicméně ví, že ruské fiasko může zahojit jedině úspěch na dalším velkém turnaji – Euru 2020.

Pavel Nedvěd odehrál mistrovské utkání I.B třídy ve Sklané.
Pavel Nedvěd chválí Ronalda. V Česku vidí dost schopných talentů

„Bylo by naivní věřit, že jeden zápas vymaže celý neúspěch,“ přiznal Löw. „Víme, že se jedná o dlou-hý proces a sami sebe můžeme plně rehabilitovat až na nadcházejícím šampionátu,“ dodal osmapadesátiletý trenér.

Od ostrých bitev, z nichž se Němci mají „na Evropu“ odrazit, si nyní Neuer a spol. odpočinou. V neděli je čeká pouze přátelské střetnutí. V Rhein-Neckar-Areně, která slouží jako domovský stá-nek Hoffenheimu, vyzvou Peru.

Mesut Özil si už dres německé reprezentace neobleče.
Začíná éra po Özilovi. Němci vyzvou v Lize národů Francii