„Nevyšel nám hlavně úvod zápasu, kdy jsme po hrubých taktických chybách inkasovali laciný první gól, který s námi hrozně otřásl,“ uvedl kouč poražených Michal Kordula.

Severočeši udeřili hned v 7. minutě. Přesnou nahrávku Masopusta zužitkoval Vladimir Jovovič. Černohorský reprezentant se hlavičkou pod břevno prosadil přes bránícího Jurošku.

Hosté se po inkasované brance zvedli, nijak zvlášť nebezpeční ale nebyli. „Snažili jsme se něco udělat, v některých fázích to bylo celkem slušné,“ říká Kordula.

Jedinou šanci Slovácka v prvním poločase zazdil Kuchta. Hostující forvard hlavičkoval pouze do připraveného Hrubého.

Naopak jablonečtí byli v nedělním utkání vysoce efektivní. Mezi tyče mířili třikrát a dali dva góly. Chybu Havlíka ve středu hřiště potrestal ve 38. minutě Masopust. „ Byla to fatální chyba. Podobná ztráta jako v Mladé Boleslavi, jenom v jiném prostoru,“ připomíná Kordula.

Michal Daněk.
Michal Daněk po Jablonci: Není to trenérovi. Sráží nás individuální hrubky

Moravané se za stavu 0:2 těžce zvedali. „Po druhém gólu na nás padla deka. Nebyli jsme schopní se domácím vyrovnat. Jablonec zápas v poklidu dovedl do vítězného konce. Vyhrál zcela zaslouženě,“ uznal Kordula.

Jablonec odehrál nedělní partii ve stejném složení jako ve čtvrtek proti Dynamu Kyjev v Evropské lize. Únava z náročného programu se ale na favoritovi nijak neprojevila. „Trenéra Radu znám. Myslel jsem si, že neudělá žádné změny v sestavě. Předpokládal jsem, že mužstvo bude chtít vyždímat. Domácí ale žádné kondiční problémy neměli,“ uvedl čtyřicetiletý kouč.

Slovácku k bodům nepomohli ani mazáci Navrátil s Daníčkem. „Jsem rád, že se vrátili kluci, kteří byli zranění a vykartovaní. Až na Michala Kadlece jsme nastoupili v optimální sestavě,“ říká Kordula.

Celek z Uherského Hradiště ale nepříjemné období neutnul a dál se babrá v problémech. Fanoušci věří, že mužstvu pomůže reprezentační přestávka. „Musíme zapracovat na problémech, které máme,“ ví Kordula.

Slovácku schází pohoda. Tradiční kanonýr i zkušený vůdce. Talentů má Kordula plnou kabinu, osobnost žádnou. „Mužstvo ji po konci Doška a Šumulkoskeho stále hledá,“ přiznává kouč Slovácka.

Zkušený stoper Krejčí je v klubu krátce, zatím se nedokázal vyprofilovat, dorůst ve vůdce. Zraněný Kadlec zase není s týmem. Spoluhráčům chybí v kabině i na trávníku.

Zápas 11. kola první fotbalové ligy mezi týmy FK Jablonec a FC Slovácko se odehrál 7. října na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou. Na snímku vlevo je Tomáš Holeš.
Bez gólu i bodů. Slovácko prohrálo s Jabloncem a je předposlední