Losovací aktiv v pražské Policejní akademii dal zelenou fotbalovým soutěžím nového ročníku 2013/2014. Funkcionáři jednotlivých týmů už dávají dohromady program přípravných utkání a samozřejmě i los podzimních kol v jednotlivých soutěžích. Ve skupině B středočeské I. B třídy se nakonec sešlo celkem 9 týmů z Mělnicka, které doplnila čtveřice celků z Mladoboleslavska. Ať už na samotném aktivu či později telefonicky jsme se zástupců jednotlivých klubů zeptali, co říkají losu své skupiny a jaké vyhlídky přisuzují svému celku.

Karel Wollman, Bakov nad Jizerou: „S losem jsme spokojeni, v tabulce bychom nechtěli obývat spodní patra. Soupeře trochu známe, myslím, že to bude zajímavé. Musíme stabilizovat kádr našeho mužstva, které po Ladislavu Špringlovi převzali Jaroslav Maryška a Tomáš Zahrádka."

Martin Toman, Bělá pod Bezdězem: „Bude to ohromně vyrovnaná skupina. S většinou mužstev se známe, proti I. A třídě bude jednodušší cestování. Musíme se brzy vyrovnat se zklamáním ze sestupu, k záchraně chyběly pouhé tři body. Z kádru bude na podzim chybět Martin Szabo, kterou zkouší štěstí v divizní Dobrovici, a můj syn Martin, který jde studovat do Portugalska."
František Šedivý, Horky nad Jizerou: „V nové soutěži bychom chtěli figurovat zhruba v polovině tabulky a prezentovat se dobrými výkony. Kádr z okresu chceme doplnit ještě asi o dva až tři hráče."

Karel Ramharter, Pěčice: „Podzim bychom chtěli mít rozhodně lepší než loňský, jinými slovy potvrdit letošní úspěšné jaro. První křest ohněm absolvujeme za týden, kdy v sobotu 20. července hostíme ve Strašnově od 18 h (v Pěčicích se rekonstruují kabiny) v semifinále Krušovického poháru tým Dynama Nelahozeves."

Petr Janoušek, Dolní Bousov: „Myslím, že nás čeká velmi těžký ročník. Náš kádr se proti uplynulé sezoně nezměnil. Do přípravy by měli naskočit tři dorostenci."

Milan Repka, Kralupy 1901: „Při pohledu do tabulky bych soutěž nazval jako lepší okresní přebor Mělnicka, což přinese hodně atraktivních zápasů pro fanoušky. Na druhou stranu mohou být třeba 3 sestupující. Chtěli bychom skončit stejně, jako když jsme začínali jako nováček v okrese, tedy druzí."

Petr Proksch, Byšice: „Moc pěkný los (smích). První zápas s ambiciózním nováčkem z Horek, ve druhém kole do Kostelce a pak doma FC Mělník. Žádné utkání rozhodně nebude nějaká procházka."

Josef Nedorost, Kostelec nad Labem: „Zatímco týmy z Mělnicka většinou známe, Mladoboleslavsko moc ne. Myslím si však, že budou určitě kvalitní. Velký počet derby určitě přitáhne fanoušky. Ač jsme sháněli nového kouče, na lavičce budu zatím působit dále."

Libor Tomášek, Pšovka: „Soutěž bude rozhodně moc zajímavá. Výhodou bude menší cestování. Na druhou stranu se v derby zápasech budou trochu stírat rozdíly ve výkonnosti. My bychom se chtěli držet ve špičce a nemít starosti se záchranou."

Jaroslav Urbánek, Řepín: „Nečekal jsem, že máme neděli jako hrací den, i když třeba u nás byla neděle divácky zajímavější. Bude to asi řežba, devítka okresních mužstev, pro mělnické týmy to bude hodně náročné, navíc celky z Boleslavska bývají kvalitnější než naše."

Željko Filipovič, FC Mělník: „Překvapila mě změna ohledně nelahozeveského Dynama. Vlastní soutěž vidím jako silnější OP Mělnicka, za favority letos považuji Pěčice a možná i Pšovku. Naše ambice nejsou přehnané. Vzhledem k tomu, že z prvních 6 kol hrajeme čtyřikrát venku, to nebudeme mít lehké."

Václav Řízek, Vysoká: „No nebude to žádný med, je to náročná skupina, samá derby. Začínáme s Řepínem, jedeme do Bělé a pak těžký domácí dvojzápas s Pěčicemi a Pšovkou. Pozitivum vidím v tom, že se podíváme k pětici pro nás úplně nových soupeřů."

Pavel Hrdlík, Lužec: „Bude to zajímavé. Sice jsme dostali jako hrací den neděli, ale doufám, že to nebude vadit."

KAREL HORŇÁK