Byť podobné souboje často favorita nemají, výhra Čechie by byla překvapením. Domácí totiž disponují výtečnou formou, jsou v tabulce první.

Svěřenci kouče Davida Hemra ze sedmnácti odehraných duelů hned čtrnáctkrát triumfovali a drží na špici před osmnáctým kolem čtyřbodový náskok.

Tým má v celé soutěži nejlepší útok, který táhne s devětadvaceti góly veterán Pavel Mráz. Přesto ofenziva není nejsilnějším faktorem „Kaučuku“, kádr se totiž může opřít hlavně o bezvadnou obranu. Ta má na kontě pouze třináct inkasovaných branek. Více než jeden gól mančaft dostal naposledy v září minulého roku, od Vehlovic.

„Sami se považujeme za favorita derby, jsme na zápas maximálně připravení. Hráči jsou natěšení a já doufám, že dorazí co nejvíce lidí a že si všichni zápas užijeme,“ říká před střetnutím předseda Kralup 1901 Luboš Černý, který zároveň dodává, jak vnímá poslední výkony konkurenční Čechie: „Viděl jsem soupeře v posledním utkání a musím říct, že nehrál vůbec špatně, hra se mi líbila. Mají kvalitního útočníka Kováře, který se dokáže prosadit ze standardních situací, musíme si dát pozor.“

ČECHIE POMALU OŽÍVÁ

Nálada na straně hostů je před derby na rozdíl od soupeře o něco horší. Čechie je nyní až devátá a na sedmou Nelahozeves ztrácí devět bodů.

Přesto se mužstvo na jaře nachází ve stoupající formě, prohrálo jen jednou. A ještě na penalty, s favorizovanými Čečelicemi. Tým si navíc vyšlápl také na Jeviněves a vzhledem k bídným výkonům Dřínova a Mlékojed by se mu měly vyhnout starosti se záchranou.

„Kluci dostali pokuty, takže se museli probrat. Navíc jsou na výhru v derby vypsané celkem solidní prémie,“ zavtipkoval předseda Čechie Petr Kostelníček. Ten ale během krátkého rozhovoru rychle zvážněl a síly soupeře si je moc dobře vědom: „Jedeme ven, navíc k lídrovi, můžeme jen získat. Domácí jsou na nás připravení. My se však můžeme opřít o bojovné a hlavně týmové výkony, které v poslední době předvádíme. Kluci si uvědomili, že nechtějí hrát prales, a začali na hřišti pořádně makat.“

Nedělní souboj, který bývá ozdobou okresního fotbalu i daleko za hranicemi Kralupska, začíná na stadionu V Olších v 17.00.

Kralupy 1901 – Čechie Kralupy1. – pozice – 9.
42 – body – 22
68:13 – skóre – 33:47
Pavel Mráz (29) – nejlepší střelec – (16) František Kovář
Poslední vzájemné souboje: Čechie Kralupy – Kralupy 1901 1:7, Kralupy 1901 – Čechie Kralupy 1:3, Čechie Kralupy – Kralupy 1901 2:1.

Horní Počaply zvládly zápas s Obřístvím, Sokol vyhrál 4:2.
Kam za fotbalem na Mělnicku