Rozjetou Pšovku čeká utkání pravdy

Ve stejném duchu, v jakém vstoupili do jara, pokračovali fotbalisté Pšovky také v prvním ze dvou po sobě jdoucích přetěžkých zápasů na hřištích soupeřů. V Pěčicích vyhráli o jediný gól i třetí jarní výjezd mimo své království. „Chvíli nám trvalo, než jsme se vyrovnali s agresivně hrajícím soupeřem i protivětrem,“ přiznal kouč Libor Tomášek ne zrovna ideální vstup do utkání. Jenže hosté ho přečkali bez úhony a po změně stran zasadili soupeři jediný gólový úder zápasu.

Pšovecký tým tak teď čeká skutečné utkání pravdy. V Dolním Bousově může v případě další výhry umazat celou polovinu ze své aktuálně šestibodové ztráty na čelo tabulky, ta přitom ještě v zimě činila třináct bodů. „V Bousově se ukáže, jak to s námi bude vypadat dál,“ ví Libor Tomášek, který se netají tím, že by byla škoda vydařeného vstupu do jara nevyužít. „Do Bousova pojedeme neprohrát. Do konce je ještě dost kol a soupeři ze shora ztrácejí, tak proč na ně nevytvořit tlak.“

Dynamu už se lépe dýchá

Tohle už začíná být staré dobré Dynamo. Ze tří posledních zápasů, z nichž dva odehráli venku, mají Nelahozevští stoprocentní bilanci. Do té doby potřebovali na stejný počet vítězství celých patnáct kol. „Udělali jsme první krůčky k záchraně, teď nesmíme polevit a stále hrát s tímto nasazením,“ řekl kouč Dynama Daniel Kaplan po výhře v Bělé, nad kterou měl jeho tým stejně jako nad dvěma předešlými protivníky navrch o jediný gól. Nic to ovšem nemění na tom, že se nelahozevské partě na desáté příčce tabulky mnohem lépe dýchá.

Hned po souboji s Vysokou ji totiž čekají tři další s aspiranty na postup. „Určitě se s nimi o body popereme a kůži nedáme zadarmo. Je vidět, že kluky fotbal zase baví, pomalu se jim zvedá sebevědomí a na hřišti si dovolí více,“ nehodlá Daniel Kaplan ani v zápase s Pšovkou, Dolním Bousovem a Pěčicemi předem skládat zbraně.

Vysoká na jaře nebodovala, přesto si na lídra věřila

„Pokusíme se nastoupit v co nejsilnější sestavě a zaskočit vedoucí Bousov.“ Jak kouč Vysoké Jiří Trutnovský po čtvrté jarní porážce v řadě (na Pšovce 2:5) pravil, tak se nakonec také stalo. Právě on spolu s omilostněným Pražákem a už definitivně uzdraveným Martinem Skopkou znovu naskočili do rozjetého vlaku a bylo z toho jedno z největších překvapení dosavadní soutěže.

Ve Vysoké se od výhry (3:0) nad lídrem pochopitelně budou chtít odrazit. „Očekáváme teď naše zlepšení. Předešlá utkání byla následkem toho úvodního v Řepíně. Věřili jsme si, že bychom proti Bousovu mohli s návratem obou potrestaných hráčů něco uhrát,“ nepovažuje místopředseda FK Václav Řízek v tomto směru vítězství za nahodilé, i když svému mužstvu neupírá vedle nutných atributů jako nasazení a bojovnost i kus potřebného štěstí, třeba v podobě skvělých zákroků brankáře.

Jenže „stejné štěstí“ se v některých předešlých zápasech podle Řízka k týmu zrovna tak stavělo zády. „Třeba s Bělou jsme měli vést tři nula, ale místo toho dostali gól z brejku a už jsme se vezli,“ připomněl. Zároveň ale připustil, že mužstvo doplácelo i na úzký kádr. „Do jara jsme šli s tím, že máme s 23 body poměrně nahráno, a pokud se nikdo nezraní, tak to v pohodě dohrajeme. Jenže přišel hned první zápas a tři hráči byli mimo.“