Stoprocentní Pšovka hostí Brandýs, který sice ztratil bezbrankovou remízou v Lužci, ale v dosavadních pěti zápasech ještě neinkasoval!

I když trenér Pšovky považuje utkání za důležité, tak si zatím netroufá tvrdit, že by mělo jít o souboj dvou největších aspirantů o postup. „Podle současného postavení v tabulce jde o souboj týmů ze špičky, ovšem jsme prakticky na začátku soutěže. Do konce je ještě daleko a může se stát mnohé. Nehledě k tomu, že všechna mužstva jsem ještě neměl možnost vidět,“ nedělá Karel Grabmüller z vydařeného úvodu sezony velké závěry.

V Brandýse hned po minulém vítězství nad Kostelcem zalovili v análech a přišli na to, že klubový rekord v neprůstřelnosti drží František Jeřábek, který v sezoně 1976/1977 neinkasoval v mistrovských zápasech celkem 465 minut. Tuto metu má současný strážce svatyně Jakub Janáček možnost překonat a právě v sobotním utkání. Až do jeho výkopu totiž odolává už 450 minut.

Na Pšovce se ovšem určitě nebudou zlobit, když hosté nechají přepisování svých dějin na jindy. Sami ovšem mají starosti se sestavou. Tým totiž trápí poměrně rozsáhlá marodka. U většiny hráčů jde navíc o dlouhodobější vyřazení ze hry a je otázkou, koho nakonec bude mít trenér vůbec k dispozici. „Zbytek týmu se připravuje podle pracovních možností poctivě a svědomitě,“ uvedl kouč Pšovky, který se rozhodně neobává toho, že by třeba mladší hráči neodolali svodům dnes začínající vinařské pouti a šli si užívat už v předvečer utkání. „Hovořili jsme o této věci, všichni vědí, oč se jedná. Věřím, že všichni přijdou připraveni podat maximální výkon.“