Od dob společné nejvyšší soutěže Čechů a Slováků uplynul už nějaký pátek. Kouzlo vzájemných zápasů ovšem rozhodně nevyprchalo. V nadcházejícím období ho připomene hned několik zápasů. Vše odstartovala už v úterý Slavia, která má kvůli účasti v předkole Evropské ligy s přípravou napilno. V Čáslavi se poměřila s Ružomberkem (1:1). Pro sobotní zápas se sešívaní přesunou o něco blíž ku Praze, v Kolíně vyzvou bratislavský Slovan.

Třikrát změří síly se slovenskými soupeři Mladá Boleslav. Poprvé na turnaji O pohár starosty města Benátky nad Jizerou v sobotu 25. června, kde bude jejím úvodním soupeřem Prešov. Zápas s podtitulem superpoháru čeká Jarolímův tým ve středu 29. června v Čelákovicích proti Trenčínu, který ovládl druhou nejvýznamnější domácí soutěž na Slovensku.

O tři dny později se na stejném místě uskuteční další ročník Ministerského poháru za účasti Liberce, Příbrami, Slavie a Prešova. Na mezinárodní duely se mohou těšit také Neratovice (28. 6. Jablonec – Prešov) a Nymburk (29. 6. Liberec – Podbrezová).