Ostatně kostelecký trenér Jaroslav Strnad se tvářil ustaraně i před sobotním duelem: „Vše se spiklo proti nám, trápí nás nejen nemoci, ale dnes i dopravní nehoda v Praze, kterou měla dvojice Dumanjič – Slavík, naštěstí bez zdravotních následků. Kluci dosud čekají na příjezd policie." Jak se nakonec ukázalo, museli se Kostelečtí obejít bez jejich pomoci.

Ani řepínský kouč Ladislav Werner nebyl nejspokojenější: „Někteří kluci bojují s virózou, pro svalové potíže nemůže hrát od začátku ani Zbyněk Štrupl, a tak musí na plac i můj trenérský asistent Kratochvíl."

Domácí tým začal zostra a hned zkraje mohl dát dva góly. Zvláště druhá šance ve 4. minutě v režii Tomáše Skopky volala po gólu, ale kostelecký gólman Polman byl proti. Strážce hostující svatyně byl ostatně nejlepším mužem svého týmu. S přibývajícími minutami se hra začala zvolna vyrovnávat, když hosté přidali na tempu zejména v záložní řadě a na konci první půlhodiny dali o sobě vážněji vědět. Střelu Voštiara vyrazil Luděk Štrupl na roh, po němž pálil Chvátal mimo. Řepínský gólman si poradil i s brejkem Doubka, a tak v první půli branka nepadla.

Řepínským patřil i nástup do druhého poločasu, ale dvojnásobná šance – nejprve Tomáše Skopky a poté Kratochvíla – k úspěchu nevedla. Zanedlouho kostelecká obrana „namazala" do superšance Tomáši Skopkovi, ale požár opět uhasil výborný Polman. Pět minut nato se však skóre přece jen měnilo. Paloušek se v sólo úniku prohnal kolem Klímy a podél Polmana vstřelil úvodní gól.

V dalším průběhu se Řepín překvapivě zatáhl do obranné ulity a nechal hosty převzít iniciativu. Ti se vehementně snažili o vyrovnávací gól a dočkali se. V 89. minutě nadýchaný Pajkrtův přesný oblouček našel hlavu Chvátala, který jemnou tečí usměrnil míč do řepínské branky.

Domácí kouč Ladislav Werner byl po zápase trochu zklamaný. „Kluci do utkání dali všechno, přesto to na vítězství nestačilo. Shořeli jsme na špatném proměňování šancí. Výsledek sice mrzí, ale diváci viděli oboustranně dobrý zápas."

„Jsem moc rád, že se nám tu podařilo uhrát remízu," spokojeně hodnotil zápas trenér Kostelce Jaroslav Strnad. „Po potížích v minulých zápasech to dnes bylo z naší strany opravdu poctivě odmakané. Hra měla z obou stran spád, soupeř byl velice kvalitní. Dnešní bod má pro nás cenu zlata."

ŘEPÍN – KOSTELEC 1:1 (0:0)
Branky: 57. Paloušek – 89. Chvátal. Rozhodčí: Rybka. ŽK: 1:4. Řepín: L. Štrupl – Slepička, Dvořák, Wurm, Horník – Salač, Prejza, Kratochvíl (73. Zb. Štrupl), Šonský (46. Štrombach) – Paloušek, T. Skopka. Kostelec: Polman – Driml, Moc, Klíma, Skorkovský – Doubek, Bůžek (46. Šimek), Urban, Voštiar – Chvátal, Pajkrt.

KAREL HORŇÁK