„Výsledek 5:0 proti Brozanům hovoří za vše," mluvil před utkáním o pražském soupeři s respektem trenér Sokola Libiš Jiří Kabyl. Po utkání, které potvrdilo jeho slova, že hosté i tak jedou do Jinonic pro body, se nezdráhal označit výkon svého týmu za perfektní. „Eliminovali jsme domácí, byli jsme nebezpečnějším mužstvem a zaslouženě si vezeme tři body."

Libišští se v utkání gólově prosadili jako první, když Zuskin přetavil rohový kop. Stejná standardní situace v podání hostů, po které následoval rychlý a přesně zakončený protiútok, ale předcházela domácímu vyrovnání. Když pak byla proti hostům po faulu v pokutovém území nařízena penalta, kterou Novotný proměnil, museli hosté dohánět. „Domácí stoprocentně potrestali naše dvě chybičky," shodovali se po utkání.

Na hřišti to ale rozhodně nezabalili. Ještě do přestávky bylo po spolupráci Petra se zakončujícím Baratynskyym znovu vyrovnáno. „I za stavu 1:2 bylo vidět, že si věříme, že svojí hrou můžeme uspět," těšilo Jiřího Kabyla. Rozhodující gól padl ve druhém poločase z hlavy Jiřího Kabyla mladšího, který se vrátil do sestavy po jednozápasovém trestu za vyloučený v Brozanech. „Celé mužstvo si zaslouží pochvalu – tři branky na hřišti Motorletu, dobrá hra v poli, koncentrovaný výkon… Strávili jsme v Praze příjemné odpoledne," dodal trenér Kabyl.

Domácím už nebyla snaha o vyrovnání nic platná. Lomského ohrožovaly prakticky pouze centrované míče. A to na druhé straně ještě mohli přidat pojistku Kabyl se střídajícím Škodou.

Kozák zachránil bod a odmítl druhý
Stejným způsobem, jakým doma před týdnem ztratili výhru, o ni tentokrát připravili svého soupeře. Fotbalisté Neratovic v Brozanech zremizovali utkání na 1:1 vyrovnáním Kozáka v 88. minutě.

Za stálého deště se šance od úvodního hvizdu rodily na obou stranách, i když před tou hostující zpočátku přece jen výraznější. Při úvodní po hrubce Reitera, kterého trenér Kafka vrátil do základní sestavy poprvé od úvodního jarního kola, Malinovi pomohla proti Diveckému tyčka a v dalším nájezdu ukvapené a slabé zakončení Cibulky. Na druhé straně volala po gólu zablokovaná příležitost Weinera.

Naplnění se dočkala až penalta Verbíře juniora v 55. minutě. Předcházelo jí stažení Diveckého stoperem Reiterem. S nepříznivým stavem se aktivita, včetně té střelecké, očividně přenesla na hostující kopačky. Zasloužená odměna v podobě vyrovnání přišla v 88. minutě. Přímý kop Kmocha z hranice šestnáctky do brány neprošel, odrazil se ovšem přímo ke Kozákovi, který z úhlu propálil vše, co mu stálo v cestě. V následujícím penaltovém rozstřelu se ale autor vyrovnání stal smolařem, protože to byl právě on, kdo po slabé střele doprostřed brány jako jediný z celé desítky neproměnil. Druhý bod tak zůstal Brozanům.

Trenér Jiří Kafka považoval remízu za spravedlivou. „I když se potkaly dva týmy ze špičky, tak v jarní tabulce se řadí ke spodku," připomněl čekání obou týmů na tříbodovou výhru v odvetách. „I tak se ale hrál oboustranně dobrý fotbal nahoru – dolů. Při třech vyložených šancích domácích v úvodní čtvrthodině jsme měli štěstí, pak jsme se ale zvedli a měli tutovku Weinerem. Dobře jsme začali i druhý poločas. Po inkasovaném gólu jsme domácí zamkli na jejich polovině a vůlí po gólu se nám podařilo srovnat. V penaltách jsme tentokrát neměli štěstí."

Motorlet – Libiš 2:3 (2:2)
Branky: Hák, Novotný z PK – Zuskin, Baratynskyy, Kabyl. Libiš: Lomský – Chlapec, Trojan, Kabyl, Zuskin – Baratynskyy, Těmín, Kolísek, Bezděk – Hrdý, Petr (Škoda, Poništ, Jiráň, Matoušek).

Brozany – Neratovice 2:1 po PK (0:0)
Branky: 55. Verbíř z PK – 88. Kozák. Rozhodčí: Kramlová. ŽK: Cibulka (Br.). Diváci: 105. Neratovice: Malina – S. Kodr (73. Vorasický), Jína, Reiter, Pajkrt – Kmoch, Radosta (76. O. Kodr), Kokoška, Weiner (90.+3 Klár) – Gabčo (83. Palanský), Ko­zák.