Tříbodový zisk zaručil svěřencům Jana Studeného posun na druhou příčku, nicméně Lovosice nasbíraly už o sedm bodů více. Libiš je o tři příčky a čtyři body zpět.

V poklidu za třemi bodíky

Jen v úvodní čtvrthodince zápasu v Libiši, která hostila sestupem ohrožený Chomutov, byla hra vyrovnaná. Domácí se rozjížděli jen velmi zvolna, a ač měli znatelnou územní převahu, scházelo pohotovější zakončení. Hosté se snažili kontrovat rychlými brejky, ale k přímé střele se prakticky nedostali.
Navíc si deset minut před přestávkou si chomutovští obránci dovolili „luxus" nechat v pokutovém území úplně volného domácího kanonýra Baratynského, který se jim „odvděčil" vedoucím gólem Libiše.
Po změně stran se zdálo, že Chomutov se pokusí zvrátit nepříznivý stav, ale kromě dvou šancí na začátku druhé půle se hosté prakticky nedostali k vážnějšímu zakončení. A když Baratynskyy po centru Boliny uspěl v souboji s gólmanem Zaťkem a Zuskin uklidil míč do branky, nebylo co řešit. Domácí si v pohodě pohlídali výhru, protože hosté na obrat neměli síly.
Domácí manažer Jiří Kabyl se po zápase netajil velkou spokojeností: „Velkou pochvalu dávám úplně celému mužstvu, protože jsme získali tři body s absolutní jistotou. Musím smeknout před kluky, z nichž někteří měli zdravotní problémy a nezaujatý divák by to na nich ani nepoznal. Byli jsme fotbalovější, zasloužili jsme si vyhrát i vyšším rozdílem. Za úvodní tři jarní kola jsme získali šest bodů a držíme si pozici v první šestce."

Neratovice jsou už druhé

Nekoncentrovaně vstoupili do zápasu v Litvínově neratovičtí fotbalisté, kteří už ve třetí minutě prohrávali. Domácí tým byl v úvodní čtvrthodince lepší, ale postupem času se hra začala vyrovnávat. V 17. minutě se za vápnem uvolnil Rejman, napřáhl a jeho povedená rána skončila v síti.
Druhý poločas byl ze strany hostujícího týmu o poznání lepší a přicházely i šance. Navíc sudí nepotrestal domácí penaltou za jejich evidentní ruku v pokutovém území. Hosty však vyslyšela paní Štěstěna. Nejprve domácí trefili levou tyč Doležalovy branky a hned vzápětí se parádním zákrokem blýskl znovu Doležal, když po rohu lapil hlavičku po rozehraném rohovém kopu.
Čtvrt hodiny před koncem Neratovičtí rozehráli nejhezčí akci. Na polovině vybojoval míč Kozák, vysunul rychlonohého Vorasického a jeho přesný centr uklidil opět Rejman do opuštěné branky. Poté opět úřadoval výborný Doležal, když dokázal vyrazit domácí přímý kop z vápna.
Zanedlouho bylo ještě veseleji. Po rohu Kozáka se dostal k hlavičce Jína, jehož oblouček skončil k překvapení všech v brance. V závěru snížili domácí na konečných 3:2, ale konečná výhra patřila hostům, kteří si připsali ze tří zápasů třetí výhru.
„Úvod zápasu jsme prospali," přiznal pro klubový web trenér Jan Studený. „Do utkání jsme se vrátili po čtvrthodině, kdy se střelou z dálky prosadil Rejman. Po změně stran jsme při tyči domácích měli štěstí, při jejich další šanci nás podržel Doležal. Dvě minuty před koncem jsme zbytečně inkasovali, ale devět bodů z trojice zápasů je milých."

KAREL HORŇÁK

Libiš – Chomutov 2:0 (1:0)

Branky: 36. Baratynskyy, 58. Zuskin. Rozhodčí: Simbartl. ŽK: 0:3. Diváci: 120.
Libiš: Jungr – Škoda, Kolísek, Zuskin, Houžvička – Bolina (71. Řepka), Chlapec (65. Prieložný), Dušek (74. Bezděk) , Čadek (88. Kvída) – Baratynskyy, Petr (87. Šobr).

Litvínov – Neratovice 2:3 (1:1)

Branky: 3. Zigmund, 87. Ducháček – 17. a 75. Rejman, 82. Jína. Rozhodčí: Milner. ŽK: 2:3. Diváci: 72.
Neratovice: Doležal – Vorasický, Šulc, Jína, Pajkrt – Rejman (87. Dohnal), Kokoška, Chrdle (73. Chládek), Ptáček – Lovíšek (66. Palanský), Kozák.