V Kralupech byla v sobotu na programu jinačí sláva, než byla příprava A týmu s Doksy. Hostovaly tady legendy pražské Sparty z dob, kdy hrála je v republice prim a při vstupu do letenského chrámu leckomu spadla kaťata.

Ty časy jsou pryč, přesto se fanoušci v Kralupech těšili na jména jako Blažek, Frýdek, Koloušek, Vrabec, Zelenka, Horňák, nebo Novotný, v domácí sestavě zase naskočí legendy fotbalu na Kralupsku Slavíček, Šelicha, Šolle, Polák, Kristen a další. Zápas skončil 4:4, vidělo ho šest stovek diváků. 

Pro Jiřího Novotného to byla náročná sobota, tenhle rekordman v počtu mistrovských titulů totiž dohrává kariéru právě v Kralupech. A tak ho čekal dopoledne ostrý zápas s Doksy a odpoledne ještě exhibice, kterou si nechtěl nechat ujít.

Doksy do 70. minuty zápas ovládaly, vedly už 3:0, navíc jindy osvědčený kanonýr Galbavý neměl den a šance pálil. Když však Chaloupka krásně připravil Nesládkovi třetí branku (70.), hosté ubrali a domácí je vytrestali snížením. Přitom zkoušený mladíček Švarc z Motorletu (bydlí v sousedním Družci) zachytal výborně.

A tak jedině závěrečná pasáž kouče Doks Martina Škváru štvala. "Kluci si mysleli, že se nemůže nic stát a vybodli se na to. Je to jen v hlavách," zlobil se trenér, ale jinak se mu příprava líbila. "Domácí hráli dobře, mají kvalitní mužstvo, i když z hráčů jsme znal Krejzu z Nelahozevsi a Jirku Novotného. Na sezonu jsme připraveni dobře," je přesvědčen Martin Škvára, jemuž pár hráčů scházelo, například Kieryk, Balík nebo Zlata. 

Doksy: Tesař (46. Švarc) - Pešička, Steckovič (46. Prošek), Neuman, Samek - Fišer (46. Větrovec), Böhm, Čampulka, Dlouhý (Chaloupka) - Galbavý, Nesládek. 

Příprava: FK Kralupy 1901 – SK Roztoky (v modrém) 4:5, 2. srpna 2022
Na Mělnicko se valí Nové Vsi i Sparta. Potvrdí Libiš pohárovou formu?
Fotbalisté Záp v ČFL B obhajují prvenství.
Velký přehled ke startu ČFL. Jaké cíle a nové posily hlásí středočeské kluby?