„Byla to smůla. Dva souboje se špatným koncem pro náš tým," shrnul černou neděli záložník Jaroslav Hejsek. Právě on je jedním ze smolařů, jehož diagnóza zní: zlomená lýtková kost. „Předskočil jsem hráče, odehrál míč a on místo míče trefil moje lýtko," vybavil si osudový okamžik, který záhy střídala nesnesitelná bolest.

Ještě daleko nebezpečnější zranění si ovšem přivodil Petr Klouček. Hráč, který v mužstvu hostuje ze sousedních Tišic, se srazil hlavou s protihráčem. Poločas ještě dohrál. Pak se mu ovšem udělalo nevolno a byl vystřídán. Následné vyšetření odhalilo proraženou lebku a tedy rovněž dlouhodobější absenci.

Jaroslav Hejsek věří, že když půjde vše bez komplikací, mohl by se po šesti týdnech klidu, které nařídil lékař, opět začít hýbat. „Určitě to nebude hned na zásah do zápasu, ale pořád lepší, než jenom ležet s nohou nahoře," řekl ke zranění, které ho štve o to víc, že týmu nebude k dispozici v boji o záchranu.

O oslabení mluví také předseda Startu Josef Frajbiš. „Oba hráči jsou pro jarní část vyřazení ze hry, což je pro nás daleko větší ztráta než nějaké prohrané penalty v tom utkání," uvedl včera s tím, že v obou případech šlo o nezaviněné střety plynoucí ze hry. „U Jardy Hejska to vypadalo, že to bude mít jen nakopnuté a zlomeninu odhalil až rentgen. Petr Klouček ani po zápase nic neříkal. Až v pondělí mi přišla esemeska, že to možná vypadá na operaci. Má promáčknutou čelní kost."

Situace je pro dvanáctý tým aktuálního pořadí o to horší, že s docházkou hráčů mívá problémy, třeba ve druhém jarním kole v Horních Počaplech lepil jejich trenér sestavu, jak se jen dalo. „Lidí máme relativně dost, ale nechodí. To je problém. Ještě nás čeká hodně těžký boj o záchranu. Sestup do čtyřky by patrně znamenal náš konec," uzavřel Josef Frajbiš.

V utkání šli na jaře dobře hrající hosté, kterým ovšem tentokrát chyběli někteří hráči, do vedení po gólu Bendy, čerstvé posily ze Pšovky. Domácím se podařilo zachránit alespoň bod jedenáct minut před koncem, kdy vyrovnal jejich tradiční střelec Gerencséry. Penalty se tentokrát neukázaly jako vehlovická slabina a přinesly Liazu bod navíc.

VÝSLEDKY 16. KOLA