Nelahozeveské Dynamo prohrávalo doma s Libušínem v pohledném utkání už o dvě branky, ale nakonec dokázalo výsledek otočit. Mělnický FC poskočil první domácí výhrou sezony nad Bousovem na dvanáctibodový zisk. Celek Kosmonos byl pro Řepín až příliš těžkým soustem. Vyrovnaný duel, který rozhodovaly penalty, dotáhl Kostelec s Bakovem ke dvěma bodům. Neratovické rezervě nepomohlo k výhře v Pěčicích ani dvoubrankové vedení, když si z prohraných penalt vezou jen bod.

Obrat během čtvrthodinky

Když libušínský Volman v 66. minutě zvýšil na 3:1, nevypadalo to se svěřenci domácího trenéra Kaplana vůbec dobře. Naštěstí vzápětí Holý snížil a Pekárek, který se úspěšně vrátil po delší zdravotní absenci, po necelé desetiminutovce vyrovnal. O osudu zápasu, jehož závěr přinesl velký tlak Dynama, rozhodl Kratochvílův pokutový kop, nařízený za ruku libušínského hráče. „Viděli jsme z obou stran nadprůměrný zápas," hodnotil povedené utkání kouč Daniel Kaplan, „který se musel přítomným divákům líbit. Jen kdyby jich chodilo víc. Těší mě, jak si v mančaftu začíná zvykat čtveřice našich mladíků."

Kly viděly šest gólů

Ovčáry v souboji s Byšicemi daly zapomenout na zpackané utkání v Klíčanech a zejména ve druhém poločase i přes oslabenou sestavu (čtveřice marodů) si na trávníku otevřeli velkou střelnici. Přesto si byšický kouč Miroslav Hudec myslí, že výsledek až tak neodpovídal průběhu hry: „Svými chybami jsme soupeři doslova nabízeli, ať si dá gól, což domácí zkušeně využili. I my jsme v první půli měli dvě tutovky (obě Szen), bohužel bez efektu."

Góly „z Vysoké" přišly vhod

FC Mělník na utkání s Dolním Bousovem posílila trojice hráčů z Vysoké a hned dva z nich se zapsali do listiny střelců. „Bylo důležité, že na soupeřovo vedení odpověděl Rolenc ještě do poločasu," měl jasno mělnický kouč Željko Filipovič. „Hráče jsme o přestávce vybízeli, aby se snažili využít standardky, a hned ta první vyšla. V závěru se soupeř snažil o vyrovnání, ale s trochou štěstí jsme udrželi těsnou výhru."

Výhra protekla mezi prsty

Když Jakub Moravec zvýšil vedení neratovické rezervy v Pěčicích po přestávce na dvoubrankový rozdíl, zdálo se, že je rozhodnuto. „Místo abychom v klidu zvýšili na 3:0 (šance měli Panocha, Šulc a Jakub Moravec), nechali jsme si dát laciný gól a pustili soupeře do hry," litoval nepříjemného obratu trenér Michal Panocha starší. „Domácí nás pak zatlačili a povedenou hlavičkou srovnali stav. Penaltová loterie pro nás už podruhé dopadla špatně."

O bodech rozhodly penalty

Vyrovnané utkání sehrál Kostelec na svém trávníku proti Bakovu. „Podle mého soudu jsme byli o něco lepší," hodnotil duel domácí trenér Martin Brabec. „Ale nikdo z hráčů ani na jedné straně nevyužil nabízené šance (4:2 pro domácí). Penaltové výhry s těžkým soupeřem si však nesmírně cením. Konečně přišlo domácí vítězství, byť jen dvoubodové, ale i to se počítá."

Na Řepíně vládly Kosmonosy

Kdoví, jak by se vyvíjel zápas Řepína s týmem Kosmonos, kdyby domácí útočník Černý už ve 2. minutě doklepl míč z brankové čáry do sítě. „Hosté se představili jako dobře poskládané mužstvo, v němž se vzájemně doplňují šikovní mladíčci se zkušenými borci," glosoval zápas řepínský sekretář Jaroslav Urbánek. „Takový tým vám moc šancí nedá. Abyste s ním dokázali držet krok, musíte proměnit ty vyložené. Černého i Jiskru, kteří šli za stavu 0:2 sami na bránu, vychytal hostující gólman Vlk. Když takové příležitosti neproměníte, nemůžete uspět."

KAREL HORŇÁK