Fotbalisté Dynama Nelahozeves se v nadcházející sezoně představí okresním fanouškům už jen při domácích zápasech. Po dvou ročnících v mělnicko-boleslavské skupině se v I. B třídě vracejí do kladensko-rakovnického „áčka". Změnu potvrdil čtvrteční losovací aktiv Středočeského krajského fotbalového svazu.

„Pokud to bude pravda, tak je to dobře. Do této skupiny jsme asi i chtěli a hlásili se. Čekají nás zase jiní soupeři a možná, že to vychází i kilometrově blíž," reagoval na novinku trenér Dynama Daniel Kaplan. To, že se v Nelahozevsi podívají za „starými známými" rádi, není zase až takové překvapení. Když se tam po sestupu z I. A třídy a následném projetí okresního přeboru představili v sezoně 2012/2013, hned z toho bylo další první místo. Takže vzpomínky jsou to mimořádně příjemné.

Druhého postupu do vyšší soutěže v řadě se ale tehdy vzdali a zamířili do společnosti mělnických týmů. Tam už se jim tolik nevedlo, v obou případech z toho bylo umístění ve středu tabulky, naposledy na šestém místě. K prvnímu mistrovskému utkání do Nelahozevsi zavítá Nižbor, jeden z šesti týmů, s nímž se Dynamo před necelými třemi lety nepotkalo.

A skupina B? Té by absence jednoho z okresních týmů neměla ubrat na zajímavosti. Pozornost bude upřena především na to, jak se na zcela nové úrovni adaptuje krajský mistr z Ovčár, i když s ním do Kel nejdou úplně všechny opory. Oživením budou jako vždy nováčkové – ať už Neratovice B, Kosmonosy a Klíčany z okresních přeborů, nebo Stará Boleslav, naposledy třetí nejlepší tým skupiny C.

Pšovka, jediný reprezentant z Mělnicka hrající vyšší krajskou soutěž, byla zařazena do "severní" B skupiny I. A třídy. Potká se tam mimo jiné opět i s Brandýsem, za kterým v minulé sezoně I. B třídy postoupila mimo pořadí. Za dalšími soupeři budou svěřenci trenéra Grabmüllera vyrážet převážně severně od Prahy - vedle Prahy-východ (3) na Mladoboleslavsko, Kolínsko (po 4), Kladensko (3) a také Nymbursko (1).

Rozlosování krajských fotbalových soutěží s mělnickou účastí podle účastnických čísel

I. A třída - skupina B: 1. FK Brandýs nad Labem, 2. FK Pšovka Mělník, 3. Viktoria Radim, 4. Sokol Luštěnice, 5. Sokol Klecany, 6. FK Dlouhá Lhota, 7. SK Slaný, 8. SK Poříčany, 9. FC Horky nad Jizerou, 10. TJ Libice nad Cidlinou,  11. SK Doksy, 12. Union Čelákovice, 13. FC Velim, 14. FK Dobrovice B 15. Sokol Jedomělice, 16. FK Červené Pečky.

I. B třída - skupina A: 1. SK Chmel Mutějovice, 2. SK Ohnivec Městečko, 3. Sokol Braškov, 4. Dynamo Nelahozeves, 5. SK Baník Libušín, 6. FK Stejstav Hýskov, 7. Sokol Mšec, 8. SK Hřebeč, 9. SK Zlonice, 10. TJ Unhošť, 11. SK Nižbor, 12. FK Olympie Zdice, 13. Tatran Rakovník B, 14. Čechie Velká Dobrá.

I. B třída - skupina B1. SK Labský Kostelec, 2. Sokol Ovčáry, 3. FK Sj. Stará Boleslav, 4. FC Mělník, 5. Dolnobousovský SK, 6. TJ Klíčany, 7. Vitana Byšice, 8. SK Bakov n. Jiz., 9. SK Kosmonosy, 10. Sokol Záryby, 11. FK Neratovice-Byškovice B, 12. AFK Eletis Lužec, 13. TJ Řepín, 14. Sokol Pečice.