Fotbaloví fajnšmekři si určitě přijdou na své. Jedná se totiž o akci, která nemá v České republice obdoby. „Ještě nikdy se na našem území podobný zápas odchovanců neuskutečnil,“ říká jeden z organizátorů Antonín Barák starší.

Možná i proto se už nemohou dočkat ani samotní hráči. „Všichni jste srdečně zváni. Budete mít jedinečnou možnost vidět odchovance, kteří prošli akademií 1. FK Příbram. Doufám, že si to všichni užijeme,“ těší se Antonín Fantiš, kterého na trávníku doplní například Antonín Barák, Tomáš Zápotočný, Dominik Mašek Jakub Řezníček či Miroslav Slepička.

Diváci se mohou těšit také na stříbrné medailisty z EURA 96. V jejich čele bude stát Karel Poborský, kterého doplní Radek Bejbl a Jan Suchopárek. „Všem se náš nápad líbil a slíbili, že dorazí, takže se diváci mohou těšit i na takové velké osobnosti,“ přidává Antonín Barák další hvězdy, které dorazí do Příbrami.

Celá exhibice, to není pouze utkání odchovanců. Na návštěvníky čeká také bohatý doprovodný program. „Budeme zároveň slavit devadesátileté výročí příbramského klubu,“ prozradil jednu z plánovaných částí Antonín Fantiš.

Dominik Mašek připomíná, že vše začíná mnohem dříve, než v 17:00, kdy je naplánován výkop utkání. „Chtěl bych vás pozvat nejen na exhibiční duel, ale také na doprovodný program, který začíná o tři hodiny dříve a obsahuje autogramiádu nebo spoustu aktivit pro rodiny s dětmi. Věřím, že půjde o super zábavu a sejdeme se v hojném počtu,“ říká záložník Bohemians Praha 1905.

Zároveň připomněl, podstatu celé akce. „Důležité je, že veškerý výdělek jde na dobročinné účely, takže určitě dorazte a pomozte společně s námi,“ dodal Dominik Mašek.

Tak nezapomeňte program příbramské exhibice startuje ve 14:00 a vyvrcholí hlavním duelem, který má výkop v 17:00 hodin.

Největší hvězda 1. FK Příbram v sezoně, záložník Jan Matoušek.
Matoušek sahá po úspěchu