MŠENO – PŠOVKA 7:2

Bitva o třetí místo v tabulce vyzněla úspěšněji pro domácí Mšeno, kde se blýskl hattrickem Jiří Guttenberg mladší. Pšovka nastoupila ve složení rezervy, A-týmu a dorostu.

Jiří Guttenberg (Mšeno): „Při tříbrankovém vedení to sice vypadalo na jasný debakl hostů, jenže tým Pšovky ví, jak hráče soupeře rozhodit. Když se nedaří herně, tak to zkouší řečněním na rozhodčího a vyvoláváním konfliktů se soupeřem. Přestože jsem na toto upozorňoval, neudrželi jsme nervy na uzdě a do diskusí jsme se s hráči Pšovky pouštěli. Dostali jsme dva slepené góly a nevypadalo to s námi moc dobře. Do poločasu se ale naštěstí prosadil Stejskal a tak jsme šli do kabin s dvoubrankovým náskokem. Ve druhé půli už jsme žádné komplikace, mimo jediné šance hostí, nepřipustili a rychlou kombinační hrou jsme hosty jasně přehrávali a přidali další tři branky."

OBŘÍSTVÍ – VŠESTUDY 3:0

Libor Tichota (Obříství): „Návrat Libora Tichoty mladšího na trávník jako by vrátil klukům pohodu a klid na kopačky. Už v jedenácté minutě jsme vedli 2:0. Ve druhém poločase hosté zlepšili hru a byli nebezpečnější, ale i my jsme měli několik šancí. Ve druhé půli už ale branka nepadla."

Ivo Lorenc (Všestudy): „Utkání nám moc nevyšlo. Byly znát tři absence v sestavě, což se projevilo na rozestavení. I díky tomu docházelo k individuálním chybám v začátku utkání. Po poločase jsme se dál zlepšili, ale domácí vyhráli zaslouženě."

VEHLOVICE – VYSOKÁ 3:4

Cílem Vehlovic bylo porazit Vysokou, aby se v tabulce přiblížily záchraně.

Pavel Kroužecký (Vehlovice): „Začali jsme nekoncentrovaně, a i když hosté přijeli s oslabenou sestavou, tak hned ve druhé minutě šli do vedení. Vyrovnali jsme v jedenácté minutě po chybě Vysoké. Druhý poločas začal jako přes kopírák a hned v první minutě hosté zvýšili na 4:1, o tři minuty později Chorvát střelou z dálky snížil. Hostům ve zbylém čase docházely síly a tak jsme měli více ze hry, ale branku jsme už dali jen jednu. Je vidět, že hráči už toho mají plné zuby a dohrávají sezónu z posledních sil a podle ostatních výsledků a vývojů v B třídě už se asi těžko udržíme."

VOJKOVICE – HOŘÍN 0:1

Jiří Kaiser (Hořín): „Všech jedenáct momentálně nejlepších hráčů, které máme k dispozici, se sešlo a předvedlo výkon, který od mužstva očekávám. I když jsme vyhráli, nepřeceňujeme tento výsledek, protože v posledních deseti minutách hry jsme měli štěstí, které se k nám v průběhu jarní části často odvracelo zády. Domácí nastřelili třikrát břevno a po odraženém míči i tyč naší branky. Tým podržel brankář Tomáš Landsman a své nejlepší utkání na jaře odehrálo několik fotbalistů včetně střelce rozdílové branky Richarda Polanského. Snad tato výhra vrátí do našeho týmu chuť hrát kvalitní fotbal podpořený kolektivním vystupováním. Výhrou jsme zlomili i nelichotivou bilanci s tímto soupeřem, který patří ke špičce okresního přeboru, což potvrdili i v zápase."

DOLANY – TIŠICE 1:6

Dolanům se vážně zranil gólman Nejedlý a do branky tak musel stoper Švancara.

Lukáš Moravec (Dolany): „Hosté si od počátku věděli s míčem rady téměř v každé situaci, byli mnohem fotbalovější a obratnější. Obětavě jsme bránili a pokoušeli se o rychlé protiútoky, ale vždy nám selhala přihrávka. Rozhodujícím momentem se ukázala situace před první brankou, když jsme opět udělali fatální chybu před brankou a soupeř se snadno dostal do vedení. Je smutné, že chyby dělají zkušení hráči. K dovršení celé smůly se ještě vážně při této situaci zranil brankář Nejedlý a při absenci dvou dalších brankářů se musel do branky postavit stoper rezervy Švancara. Ten udělal několik výborných zákroků, ale do šatny lovil míč z branky ještě čtyřikrát. Výsledek je možná krutý z hlediska výsledku, ale zasloužený z hlediska herního projevu."

Radek Zámečník (Tišice): „S prvním poločasem jsem spokojen, druhý se dohrával již jen z povinnosti a nemělo to s fotbalem mnoho společného. Doufáme a přejeme brzké uzdravení domácímu gólmanovi Nejedlému."

VELTRUSY – LIBIŠ B 5:3

Blahoslav Urbanec (Libiš B): „Dnes jsme nastoupili ve stejné sestavě jako dvě kola před tím. Nástup do utkání se nám vůbec nepovedl. Ve dvanácté minutě jsme prohrávali 2:0 a do konce zápasu jsme se nedostali do naší herní pohody. Kazili jsme přihrávky a domácí nás dobře napadali. Prohra byla zasloužená. Domácí bojovali až do konce utkání a zaslouženě vyhráli. Gratuluji domácím k výhře, kteří bojují o záchranu v soutěži."

VELKÝ BOREK – DOLNÍ BEŘKOVICE 1:2

Miroslav Vlk (Velký Borek): „Zápasu by asi slušela více remíza, ale chyba byla v tom, že jsme to my podcenili. Hosté nastoupili až těsně před koncem čekací doby v deseti na hřiště. Naši hráči dali gól, vypracovali si několik šancí, ale ty neproměnili. To je asi uspokojilo. Ve druhé polovině duelu Beřkovice doplnily kádr a po dvou individuálních chybách daly dvě branky. A my už pak neměli sílu na otočení výsledku. Navíc jsme nastoupili s několika hráči, kteří byli po měsíčním výpadku, ať už zranění nebo vyloučení a ti pak druhou půli fyzicky odešli."

Výsledky

Mšeno – Pšovka 7:2 (4:2)
Branky: 17., 30. a 80. Guttenberg ml., 25. a 82. Valenta, 45. Stejskal, 67. Z PK Hnízdil – 34. Gabčo, 37. Netolický. Rozhodčí: Šulc. ŽK: 0-3. Diváci: 30.

Obříství – Všestudy 3:0 (3:0)
Branky: 5. Herynk, 11. Tichota, 32. Šulc. Rozhodčí: Princ. ŽK: 2-4. Diváci: 60.

Vehlovice – Vysoká 3:4 (1:3)
Branky: 12. I. Přáda, 49. a 74. Chorvát – 2. a 46. Vilda, 20. Kettner, 25. Skopka. Rozhodčí: Slavkovský. Bez karet. Diváci: 50.

Vojkovice – Hořín 0:1 (0:0)
Branka: 74. Polanský. Rozhodčí: Němeček. ŽK: 0-2. Diváci: 50.

V. Borek – D. Beřkovice 1:2 (1:0)
Branky: 35. Jeřábek – 56. Trubička, 78. Těmín. Rozhodčí: Pixa. ŽK: 1-4. Diváci: 75.

Dolany – Tišice 1:6 (0:5)
Branky: 70. Holeček – 13., 40. a 45. Prejzek, 26. Veselý, 38. Vostřel, 69. Dokoupil. Rozhodčí: Vážan. ŽK: 0-1. Diváci: 50.

Veltrusy – Libiš B 5:3 (2:1)
Branky: 9. a 58. Z PK Sýs, 11. a 75. Dinka, 68. Melišík. Rozhodčí: Stibůrek. ŽK: 4-4. Diváci: 100.

Horní Počaply – FK Kralupy 1901 3:5 (2:1)
Branky: 11. a 18. Bánovčin, 77. Dohnal – 20., 64. Z PK a 86. Matějček, 73. Řenč, 90. Dobiáš. Rozhodčí: Hampl. ŽK: 1-1. Diváci: 46.