„Fotbalisté měli k dispozici velmi dobré podmínky pro trénink, a to v samotném středisku (včetně rehabilitace – sauna, vířivka), ve sportovní hale tamní základní školy a využili také tréninkové plochy tamního fotbalového klubu," přiblížil místopředseda AFK Ivo Brázda.

Předseda klubu a zároveň trenér prvního mužstva, vévodícího po podzimu s přehledem A skupině III. třídy, si pochvaloval přístup hráčů k plnění tréninkových povinností. „Všichni trénovali s velkým nasazením a odpovědností," uvedl Jiří Kaiser. „Tréninky A-mužstva a žáků probíhaly třífázově tak, aby hráči nabrali potřebnou fyzičku před zahájením jarní části soutěže. Stará garda v průběhu soustředění využila třikrát možnosti zahrát si fotbal v hale," dodal.

Jako o zajímavém zpestření soustředění pak Hořínští mluví o besedě s bývalým reprezentantem Antonínem Panenkou, která se ve středisku konala. Legenda z Vršovic nejen zavzpomínala na svou hráčskou kariéru, ale umožnila hráčům i společné focení. A poradila i něco na cestu za vysněným postupem do okresního přeboru? „Bohužel jsme s Antonínem Panenkou nemluvili. Hráči měli poslední trénink v hale, ale v tomto nás zastoupili kolegové ze staré gardy a žáci našeho oddílu. Naši hráči se legendárním fotbalistou vyfotili a popřáli si hodně úspěchů v nadcházející části sezony. Jak postoupit do okresního přeboru? Vyhrát všechna utkání. To je zaručená jistota, avšak ctíme sílu a schopnosti týmů z naší skupiny," odpověděl Jiří Kaiser.

Fotbalisté Hořína se na soustředění setkali s legendárním „klokanem“ Antonínem Panenkou.

K celkové spokojenosti všech účastníků přispěl podle vedení AFK také vysoký standard služeb, které byly poskytovány personálem tréninkového střediska. „Zdá se, že AFK Hořín našel místo, kam se za stejným účelem bude rád vracet i v příštích letech," řekl Ivo Brázda.

Po návratu ze soustředění pak dospělý tým završil svou letošní účast v Gazzasport zimní lize, ve které vzhledem k horšímu skóre v porovnání s týmem pořádajícího FC nemohl ve finále obhajovat loňské prvenství. Ve svém závěrečném vystoupení si tak alespoň spravil chuť vítězstvím 5:3 (Žemlička 2, P. Landsman 2, Cífka) nad Zvoleněvsí a obsadil konečné třetí místo.

„Jsme rádi, že turnaj už skončil," shrnul trenér Kaiser hořínské rozčarování nad organizací zimní ligy. „Už minulý rok jsme se potýkali s dezorganizací. Letos vše vyvrcholilo zápasem o třetí místo. Nezajištěný rozhodčí, hráli jsme svými balóny a občerstvení jsme si jeli zakoupit do Tesca. Nikdo se o vás během turnaje prakticky nestará," přiblížil. To všechno už je ale pro Hořínské minulost, teď upínají pozornost k jarní část sezony, ve které lídra podle slov Jiřího Kaisera čeká třináct kvalitních soupeřů.