Kostelec zaspal start střetnutí, už v desáté minutě překonal gólmana povedenou střelou na vzdálenější tyč Vladimír Žídek. Domácí se zprvu vůbec k ničemu nedostali a tak z jejich strany stojí za zmínku jen náznak šance Lukáše Pazderky, kterému míč v nejméně vhodnou chvíli uskočil.

Hořín naopak pokračoval v aktivní útočné hře. Z přímého kopu měl druhou branku na noze Richard Polanský, šikovná technická střela minula břevno jen o pár milimetrů. To však hosty nemuselo vůbec mrzet – na 2:0 zvyšoval z dorážky na hraně ofsajdu Petr Machek.

„Když se vám nepovede start utkání, celou dobu se vám pak hraje hůř a přesně tohle se stalo nám,“ zhodnotil nevydařený první poločas domácí brankář a trenér v jedné osobě Richard Kořínek.

Kostelec se ale o přestávce hodně sebral a mančaft nabudila hned osmačtyřicátá minuta, kdy správně nařízený pokutový kop po faulu ve vápně s přehledem proměnil dělovkou do šibenice Chilisa Wandipa. To ze strany oživeného soupeře nebylo vše – za dalších sedm minut vyrovnal na 2:2 Marek Holubář! Branka to byla famózní – povedený pokus mladého Holubáře skončil také v horním rohu hořínské branky.

Miloslav Čmejla zpovídá mistra ČR Josefa France.
Na motoshow do Štětí míří i vítěz Zlaté přilby

VYDAŘENÝ TAH

Hostující kouč Kaiser zareagoval na dva obdržené góly drobnou změnou v sestavě, do útoku se ze zálohy posunul Richard Polanský. A taktická rošáda se později ukázala jako velmi vydařená, hořínský forward pětadvacet minut před koncem obstaral třetí gól. Nejlepší střelec okresního přeboru (společně s Josefem Gabčem) si naběhl na pěkný centr za obranu a i trochu se štěstím poslal favorita do vedení. Gólman Kořínek si na míč lehce sáhl, mimo tři tyče ho však usměrnit nedokázal.

SK Labský po třetí inkasované trefě zbraně nesložil. Bojoval, chtěl, hnal se za vyrovnáním, Hořín ale těsné vedení uhájil. A nutno podotknout, že někdy i s velkým štěstím, Ondřej Kettner například vykopl míč po závaru před svojí svatyní až z brankové čáry.

„První půli kluci hráli přesně tak, jak měli. Poté úplně vypnuli a sami soupeře po vlastních chybách dostali do varu. Za vítězství jsem nakonec strašně rád, kluci se semkli a zápas urvali hlavně díky velké bojovnosti,“ netajil spokojenost trenér vítězného družstva Jiří Kaiser.

Hráči Kostelce naopak nezvládli už čtvrté utkání v řadě a povedený start tří výher z úvodních tří kol je de facto zapomenut. „Máme hodně mladý mančaft, disponujeme jediným opravdu zkušeným hráčem. I proto jsme si asi už po třech výhrách mysleli, že jsme mistři okresního přeboru. Největší potíž vidím v tom, že se třeba vrátíme do utkání a pak se nám rozklepou kolena. Jednoduše se začneme bát a utkání znovu nezvládneme. Také nedáváme góly z jasných šancí,“ hledal důvody neúspěšné série hrající kouč Kořínek.

Kostelec - Hořín 2:3 (0:2). Branky: 48. Chilisa, 55. Holubář – 10. Žídek, 33. Machek, 66. Polanský. ŽK: 3:4. ČK: 0:1. Rozhodčí: Princ - Růžička, Stibůrek. Diváci: 50.

Arsenal Česká Lípa - Velvary 0:1 (0:0).
Měsíček září. Brankář Velvar nepustil gól už pět zápasů