Talentovaný hokejista Rytířů Kladno, který patří mezi sportovní obojživelníky, a tak se rozhodl pomoci mateřskému SK Rakovník v I. A třídě, je zároveň synem jedné z nejznámějších sportovních osobností Rakovnicka – rozhodčí Josef Váňa starší řídil i nejvyšší soutěž. Ten komentoval faul na svého syna i na facebooku a čin zkušeného gólmana se zkušenostmi z Viktorky Žižkov nechápal.

„Jsem zákrokem naprosto zhnusen. Od zkušeného brankáře Chlumce bych v jeho 34 letech čekal, že ví, co dělá a že už má dostatek životních zkušeností, aby takhle nezničil možnou kariéru mladému klukovi,“ napsal Josef Váňa na svůj profil a sešly se mu téměř dvě stovky reakcí, samozřejmě přejících synovi brzké uzdravení.

Borci Nového Strašecí poprvé vyhráli v sezoně venku.
Strašecí zlomilo nulovou bilanci zvenku, Rakovník v magnetu kola padl

Jedním z nich byl také předseda Středočeského krajského fotbalového svazu Tomáš Neumann, jenž několikrát varoval před přílišnou agresivitou na fotbalových trávnících, ale jak vidno, zatím se snažil marně. Z Moldavska, kde hraje v pondělí večer kvalifikaci česká reprezentace, poslal vzkaz, že proti těmto excesům bude on i jeho spolupracovníci z vedení SKFS tvrdě bojovat. Podobně se vyjádřil na facebooku i bývalý reprezentant a nyní šéf OFS Praha-západ Jan Rajnoch, který podle svých už s brankářem Pokorným měl také  nic moc zkušenost. 

Rozhodčí utkání Tomáš Louda udělil Pokornému červenou kartu a zápas v 86. minutě předčasně ukončil za stavu 1:1, stejně by už nikdo nechtěl hrát.

Chlumeckého gólmana nyní čeká disciplinárka, ale důležitější je, jak si povede mladý Josef Váňa. Jeho táta říká, že je bojovník. „Držte mu, prosím, palce. Je po operaci, má zlomenou holení a lýtkovou kost v jedné třetině. Vše sešroubované k titanové tyčce. Teď hlavně záleží na něm, jak se jeho tělo se vším vypořádá a jestli vše sroste jak má. Je mi z toho strašně smutno. Jeho život je sport a hlavně hokej, fotbal byl jen doplňkový,“ dodal Josef Váňa starší.