Finále pro severní část Středočeského kraje se účastnilo šest nejlepších škol v kategorii A (1. - 3. třída) a stejný počet v kategorii B (4. - 5. třída). Pořádající Fotbalový klub Neratovice-Byškovice zastupovala v kategorii B partnerská ZŠ Ing. M. Plesingera-Božinova Neratovice.

A právě školáci z tamních fotbalových tříd stanuli po odehrání všech zápasů systémem každý s každým na prvním místě. V kategorii A zvítězila ZŠ Mladá Boleslav.

Obě školy se tak budou účastnit republikového finále, které se na přelomu května a června odehraje v Teplicích. Patrony letošního ročníku turnaje jsou Kateřina Svitková a Adam Hložek.

Neratovický úspěch podtrhl také nejlepší střelec kategorie B Matyáš Hnaš. V turnaji rovněž oceněná nejrychlejší branka padla v kategorii B po pouhých pěti vteřinách utkání Kostomlaty - Velký Osek. Ceny předal účastníkům spolu se zástupci z vedení města Neratovice fotbalista Mladé Boleslavi Marek Matějovský.

FK Neratovice-Byškovice a mateřské škola Harmonie uspořádaly v rámci vzájemné spolupráce zábavné sportovní dopoledne.
FOTO: Předškolní děti si na neratovickém stadionu užily dopoledne plné pohybu

Finálové turnaje pro severní část středočeského kraje se v Neratovicích konají pravidelně od roku 2016. Domácí klub ve spolupráci s Domem dětí a mládeže pořádá také okrsková a okresní kola.

Předseda neratovických fotbalistů Vladimír Kaňka je velmi rád, že se před lety podařilo úžasný turnaj do Neratovic získat. „Od té doby tak máme možnost vidět každý rok souboje nejlepších škol z našeho kraje. I v letošním roce si všechny týmu užily utkání na výborně připraveném trávníku hlavního stadionu. Viděli jsme mnoho krásných branek a jako bonbónek vyhrála naše partnerská škola s hráči našeho klubu,“ shrnul akci Vladimír Kaňka.

„Opět jsme ukázali, že dokážeme uspořádat takto velký turnaj. Chtěl bych poděkovat DDM Neratovice za nastavenou spolupráci. A držím našim klukům palce ve finálovém turnaji v Teplicích, který bude vysílaný na O2 televizi,“ dodal.

Ilustrační foto
Výsledkový servis: Jak si o víkendu vedl váš oblíbený fotbalový tým?