Horní Počaply už už směrovaly na hřišti čtvrtého Hořína k těsné výhře. Šest minut před koncem se ovšem míč dostal k domácímu Richardovi Polanskému, ten si ho jedním dotykem připravil a druhým pravačkou poslal z dobrých dvaceti metrů do vzdálenější šibenice a parádně srovnal na konečných 2:2 (video naleznete níže).

Stejný hráč přitom skóre zápasu v prvním poločase otevíral. Do druhého dějství už ale domácí nastoupili bez vykartovaného Ondřeje Kettnera a hosté dvěma góly vývoj otočili. Jenže také počapelský Pixa, mimo jiné okresní rozhodčí, se nevyvaroval dvou žlutých karet. Došlo tak ke srovnání počtu hráčů na hřišti a nakonec i skóre.

O den později se pak na stejném trávníku představil i Liběchov. „Domácímu" Botafogu, jehož trávník na Polabí prochází další rekonstrukcí, sice patřila v utkání úvodní a také závěrečná gólová radost. Hosté na čele s kanonýrem Veselým ale mezitím stihli rozvlnit síť sedmkrát, a mohou tak spřádat plány na závěrečných pět kol, ve kterých mají postup ve svých rukou.

Zatímco Botafogo ještě drží kontakt s ostatními celky, kterých by se sestupové starosti týkaly, jen pokud by ze skupiny padalo více než jedno mužstvo, Dřísy si mohou ortel definitivně podepsat už v příštím kole v Čečelicích. „Otloukánek" skupiny v nedělním domácím utkání proti Mlékojedům dokonce pokořil jako první na okrese stovku inkasovaných gólů v sezoně a na mocně finišující předposlední Řepín B (3 výhry z posledních 4 zápasů) už ztrácí třináct bodů, ve hře jich přitom zůstává jen o dva víc…

21. kolo: Hořín – H. Počaply 2:2 (1:0) Polanský 2 – Švihovec, Vilánek, ČK: 1:1, Obříství – Roma 6:2 (1:1) Hovorka 3, Šeps, Rudišar, Sus – Gabčo, Košták, Záryby B – Řepín B 0:5 (0:2) M. Hypša 2, R. Černý, Veselý, Goldstein, Botafogo – Liběchov 2:7 (1:4) Moták, Jura – Veselý 3, Hángoc 2, Hladký, Kapler, hráno v Hoříně, Všetaty – Kly 0:4 (0:2) Kutílek 2, Březina, Hulička, Dřísy – Mlékojedy 0:6 (0:1) P. Toman 3, Vlach, Hejsek, Němeček, Vehlovice – Čečelice 1:1 (0:0) Bukač – Szen.

Zdroj: Youtube