Hořínští prohrávali na hřišti rezervy Velkého Borku už 0:3, ale dvěma góly do přestávky a třetím pět minut před koncem dokázali zápas ještě zremizovat. Slavisté sice opět potvrdili, že z favorizovaných soupeřů se jim kolena neklepou, ale získaný bod pro ně má trochu hořkou příchuť, stejně tak pro hosty… „Pykali jsme za nepochopitelný výpadek v první půlhodině. Z tohoto pohledu lze hodnotit výsledek jako spravedlivý," uvedl k zápasu hostující Ivo Brázda.

Stejný gólový scénář nabídlo i nedělní utkání na Polabí. Hosté z Kel vedli nad Botafogem po necelé půlhodině už 3:0, po chybách vzadu ale ještě do přestávky o náskok přišli a navíc museli celý druhý poločas dohrávat bez vyloučeného Zavadila. I v deseti ale nakonec dokázali urvat tři body. „Za stavu 3:0 jsme se asi uspokojili," vysvětloval výpadek hostující trenér Marek Radimský, který o přestávce s vítězstvím už ani příliš nepočítal. „Změnili jsme rozestavení, ve druhém poločase jsme byli na hřišti prakticky jen my a domácím už nic nedovolili. Vítězství proti kvalitnímu soupeři, který má ve svém středu šikovné hráče, je cenné, protože jinak by nám ujel předek tabulky," dodal trenér Kel.

A měl pravdu. Horní Počaply, na stejné bodové úrovni jako Kly, totiž v Lobkovicích rozhodly zápas proti na podzim dobře hrajícímu domácímu béčku třemi góly už do přestávky. Po ní výhru pečetily na 4:0.

Kouzlo domácího prostředí tentokrát nezafungovalo ani v případě Všetat. Ty nastoupily bez nejlepšího střelce soutěže Petra Laudy (v disciplinárním trestu) a s hosty z Mlékojed udržely krok pouze do poločasu. Ve druhém už ovládli hřiště borci Startu natolik, že Jaroslav Hejsek neměl s přispěním penalty problém zkompletovat čistý hattrick, kterým přispěl k jasné výhře 4:1.

To vzájemný zápas Vehlovic a béčka Řepína, dvou sousedů z druhé poloviny tabulky, nabídl dramatický souboj až do závěrečných minut. Domácím v utkání vázlo zakončení, a tak se hosté dostali dvakrát do vedení. Konečnou remízu 2:2 Liaz zachraňoval až pár minut před koncem.

9. kolo: V. Borek B – Hořín 3:3 (3:2) O. Mihalík, Morávek, Teraz – Kopáč, Rulec, Cífka, Všetaty – Mlékojedy 1:4 (1:1) vlastní – Hejsek 3 (1 z PK), Šťastný z PK, Vehlovice – Řepín B 2:2 (0:1) V. Přáda, Mašek – Brejša, Štrombach, Lobkovice B – H. Počaply 0:4 (0:3) Suk 2, Toman, Trubička, Kostelec B – Čečelice 6:3 (4:3) Pajkrt 3, Slaboch, Skorkovský, Brodňanský – Kábrt 2, Radomil, Roma – Záryby B 2:3 (1:0) J. Demeter 2 – Merta 2, Štamfest, Botafogo – Kly 4:5 (3:3) Neumann 2, Janda, Mikš – Palanský 2, vlastní, Morávek, Lajn, ČK: Zavadil (Kly).