6., 11., … 44. minuta: 1:0, 2:0, … 7:0. Do branky Sazené to v prvním poločase sobotního utkání padalo téměř geometrickou řadou. Po přestávce už domácí ubrali a také zásluhou dalších zákroků brankáře Zemana přidali už „jen" čtyři zásahy. Hosté se ani z penalty nedočkali čestného gólu a lídr ozdobil vysokou výhru i dalším čistým kontem.

„Stojí za úvahu, zda jsme tak dobří, nebo naši soupeři tak špatní. Osobně si myslím, že je to tím, že jsme dobří. Ale pozor: teprve příští zápasy s těžkými soupeři ukáží, jak jsme na tom," komentoval vysokou výhru domácí Jindřich Trpišovský starší.

Hostujícím důvodem k zamyšlení je hlavně skutečnost, že se k utkání scházeli až v jeho průběhu. Když je pak ještě před přestávkou vyloučení poslalo znovu do deseti, bylo zaděláno na jejich největší debakl za posledních více než dvacet let. „Nebyli jsme domácím důstojným soupeřem a musíme na utkání rychle zapomenout. Čekají nás střetnutí se soupeři na naší úrovni, takže je třeba se na ně soustředit," burcují se v Sazené.

Na vítězné vlně pokračovaly i druhé Dolany, které porazily Horní Beřkovice 4:1. Podle domácího sekretáře Josefa Svojsíka se utkání ani jednomu celku příliš nepovedlo. „Hosté zvládali kombinaci až k našemu vápnu, ale s finální fází byli na štíru a gólmana moc neprověřili. Naši hráči si dobré příležitosti vypracovat dokázali, ale to nesměli v mezihře ztratit míč, což se jim především v první půli stávalo jen zřídka. Důraz v útočné fázi byl nakonec korunován vstřelenými góly."

Pátým vítězstvím v řadě už se na třetí místo vyhouply Všestudy, které poslaly domů s bůrem béčko PTZ. Zálezlická vítězná šňůra už naopak ve Vraňanech pokračování neměla. Dlouhý střelecký i bodový půst ukončil Chlumín, který v bitvě o „šest" bodů přehrál rovněž 3:1 nováčka z Dřínova. Obrat směrem k výbornému začátku sezony se nepodařil kralupské Čechii, která v Jeviněvsi neuhlídala dvě standardní situace domácích a prohrála potřetí v řadě, tentokrát 2:1.

7. kolo: Vraňany – Zálezlice 3:1 (1:1) Kucha, J. Hanzlík, Raichl – Bittner, Dolany – H. Beřkovice 4:1 (3:1) Marek 2, Suško, Holeček – Hurt, Všestudy – PTZ B 5:0 (3:0) Růně 2, Švancara, Kohout, Miňovský, Obříství – Cítov 1:1 (0:0) Hovorka – Lojek, ČK: Pavlík (C.), Chvatěruby – Sazená 11:0 (7:0) Slezáček 4, Djakov, Zima, Trpišovský, Frank, Mára, Louček, Koch, ČK: 0:1, Chlumín – Dřínov 3:1 (1:1) Brabec 2, Four – Kozák, Jeviněves – Č. Kralupy 2:1 (1:1) Kosman, Jeřábek – Spejchal.