V utkání hraném ve vysokém tempu držel domácí Slovan více míč, zatímco hosté vyráželi k rychlým brejkům. Po poločase, který Dolanští prospali a v němž neproměnili i dvě velké příležitosti, se Beřkovičtí dostali do rychlého vedení, a to ještě pojistili. „Obě branky sice byly z kategorie šťastných, nicméně za nasazení a přístup k utkání si je domácí fotbalisté zasloužili. Poté už za využití všech možných metod hru zkušeně rozkouskovali," hodnotil beřkovickou výhru jako zaslouženou hostující Lukáš Moravec. „Pro nás je tato lekce užitečná.

Vedle Beřkovic se na Dolany dotáhlo také Obříství. Jeho čtvrté vítězství v řadě (5:0 v Jeviněvsi) bylo zatím nejvýraznějším. Venkovní zápas přinesl po dvou týdnech další zklamání do Horních Počapel, které v Zálezlicích prohrály 3:2, přestože domácí hráli v deseti. „Naši hráči jen těžko hledali recept na překonání pozorné obrany soupeře. Ten využíval rychlé protiútoky a naše chyby v rozehrávkách," popsal sekretář hostí Martin Plicka marný boj týmu, který sice dvakrát srovnal domácí vedení, na třetí branku po rohu už ovšem odpovědět nedokázal.

Shodně druhé vítězství v sezoně, kterého navíc dosáhli na hřištích soupeřů, přidali na své konto Vraňany, Cítov i kralupská Čechie. Ta v Sazené ovládla zápas od úvodních minut, na skóre se to ovšem výrazněji projevilo až během plodné pětiminutovky po změně stran. Domácí pak sice čestným úspěchem snižovali na 1:4, poslední slovo ale měli hosté. V Chlumíně domácí nenavázali na svůj výkon z Počapel a po výsledku 1:4 zaslouženě přenechali všechny body Cítovu.

5. kolo: H. Beřkovice – Dolany 2:1 (0:0) Novák, Chudoba – Vondra, Sazená – Č. Kralupy 1:5 (0:1) Bretšnajdr – Vlk 2, Hemr, Seifert, Kovář, Všestudy – Kralupy 1901 B 4:2 (1:1) Janíček, Stinka, Růně, Samek – J. Matějček, Kejř, Chlumín – Cítov 1:4 (0:1) Linha – Doubrava, Hatina z PK, K. Fiala, Suchomel, Jeviněves – Obříství 0:5 (0:4) Bauer 2, Hovorka, Chvátal, Hruška, Zálezlice – H. Počaply 3:2 (1:1) Kouba 2, Verner – Supáček, Hanuš, Dřínov – Vraňany 0:3 (0:2) Blahoš 3.