Sám Jakub Vojta by sezonu 2013/2014 rozdělil na dvě poloviny: „Podzimní část byla výborná, ale druhý půlrok byl katastrofální. Na podzim jsme udělali šestadvacet bodů a skončili pátí, což nikdo nečekal. Navíc jsme nedostávali moc branek. Na jaře jsme nezachytili začátek a už se to s námi vezlo."

Podobné to bylo s herní vytížeností Kutnohoráka. „Na podzim jsem odehrál skoro vše. Na jaře toho moc nebylo. Asi šest nebo sedm zápasů," přemýšlel, „Navíc jsem měl tři zápasy stop za karty, takže se to pěkně nakupilo." K tomu Vojta přidal dvě vstřelené branky. „Nedařilo se mně ani týmu. Dokonce jsem skončil na pozici pravého beka," nechápal ofenzivní hráč.

Kde se vzal, tu se vzal, Vojta je na začátku letní přípravy ve Vlašimi. „Ve Vlašimi jsem měl kontakty. V Graffinu jsem se domluvil na zkoušku, protože se mi zatím nikam ven nechce. Rád bych zůstal v Čechách, hlavně v okolí Prahy. Snad to vyjde," přeje si.

Jakub Vojta už stihl úterní zápas Vlašimi na Slavii (domácí vyhráli 1:0). „Hrál jsem první poločas a hlavně po dlouhé době jsem nastoupil k ostřejšímu utkání. Hodně se běhalo, což bylo díky vedru dost náročné. Kluci ze Slavie byli živí a běhaví," popisoval Vojta a dodal: „Nastoupil jsem na kraji zálohy."

Mladý fotbalista si nyní vyzkouší fotbal pod trenérem Vlastimilem Petrželou. „Zatím jsem ho moc nepoznal. Líbí se mi na něm, že je férový a nebere si servítky. Dokáže říct věci na rovinu," prozradil Jakub Vojta.