Zimování na výsluní tabulky není pro klub z osmnáctitisícového dvojměstí z minulých dvou let ničím novým. Jedna zásadní změna by tu ale letos přece jen byla. Výbor se v přestávce překvapivě odhodlal pro změnu na trenérském postu. Po Karlu Zajacovi tak tým v zimní přípravě převzal jeho pětačtyřicetiletý kapitán Miroslav Sunkovský (na snímku), o kterém v Brandýse mluví jako o hrající legendě. „Pan Zajac je jako člověk perfektní, pro naše hráče až takový moc hodný. Oni potřebují někoho, kdo jim bude dávat více do těla," objasnil prosincovou změnu předseda oddílu Jiří Zamazal.

Co ovšem zůstalo v černobílém táboře stejné, je chuť vítězit a vrátit Brandýs alespoň částečně tam, kam už na fotbalové mapě dříve patřil. Podzimní kádr navíc doplněný o stopera Miroslava Balouna, odchovance navrátivšího se z třetiligových Záp, si tak v zimě podal až na pražskou „ČAFKu" všechny soupeře na čele s divizní Libiší (2:0). „Je pravda, že jsme poráželi jednoho soupeře za druhým," mluví Miroslav Sunkovský o přípravě jako o bezproblémové. Jedním dechem ovšem dodává: „Přijdou mistrovské zápasy, a to je úplně o něčem jiném. Nemůžete ani na chvilku polevit a něco podcenit. Zvlášť venku budou soupeři zlobit a využijí každé slabší chvilky, ale s tím si musí tak zkušené mužstvo poradit."

Roli svého týmu jako největšího favorita – spolu s Poříčany – Miroslav Sunkovský přijímá, nepostup by považoval za velký neúspěch. O tom, zda bude od začátku kočírovat hru lídra přímo ze hřiště, nebo z lavičky, teprve uvidí. Rozhodovat prý bude hlavně zdravotní stav hráčů.