Zápas už už směřoval k bezbrankové remíze. V 87. minutě Kalaš uplatnil po dlouhém vhazování a hlavičce Jíny svůj důraz v souboji s domácím brankářem a zaznamenal jediný gól zápasu. Ten hostující trenér Jiří Kafka vnímal jako odměnu za bojovnost hráčů po celých devadesát minut.

„V psychicky náročném utkání jsme hráli velmi dobře takticky a disciplinovaně. Domácí si i přes velký tlak ze všech stran vypracovali v každém poločase pouze po jedné šanci," hodnotil Jiří Kafka duel, kterým hosté navázali na předešlý domácí výkon vedoucí k vítězství nad druhou Souší. Lehké to ovšem ani tentokrát neměli.

Domácí namlsala týden stará tříbranková výhra nad Aritmou a zálusk si dělali na další. Na hřišti se tak od začátku tlačili k brance hostí. Ti je ovšem pozornou obranou do vyložených šancí nepouštěli, a to ani po četných standardních situacích. Sami pak hrozili z brejků, které ovšem nedokázali na rozdíl od minulých zápasů dotáhnout do gólového konce. Po hodině hry pak hosté díky reflexu svého brankáře Maliny přečkali bez úhony i asi nejošemetnější situaci před svou brankou a po předešlých nedotažených akcích Kozáka, Jíny a Gazdíka nakonec přece jen udeřili.

Odstartovali tak svou další obrovskou podzimní radost, kterou nezkalilo ani vyloučení Zemana v nastaveném čase druhého poločasu za faul ve středu hřiště. „Zvládli jsme velmi těžký zápas, který nepobral moc fotbalové krásy, díky výborné defenzivě a taktické hře celého mužstva," řekl k utkání kapitán hostí Václav Žežulka. „Všichni kluci se rvali o každý míč a na konci se k nám přiklonilo i potřebnéštěstí, taková vítězství těší dvojnásob," doplnil.

Brozany – Neratovice 0:1 (0:0)
Branka: 87. Kalaš. Rozhodčí: Šmakal. ČK: 90. Zeman (N.). Diváci: 150. Neratovice: Malina – Zeman, Gazdík, Pinkas, Jína – Vorasický (62. Drahorád), Radosta, Žežulka, Lelek (73. Ďurinda) – Kalaš (90.+1) Stanislav, Kozák.