„Někteří černí koně, na které jsem sázel, a to právě z Mělnicka, neprodali svoji hráčskou kvalitu, jiné týmy jako Milovice a výběr z Prahy ji beze zbytku naplnily," shrnul turnaj Pavel Bánovčin z pořádající Bruny.

Pořadatelé rozlosovali týmy do dvou skupin, z nichž se dostaly první čtyři do dalších bojů o celkové vítězství. Už z průběhu prvních zápasů se dalo rozpoznat, že půjde o velmi vyrovnaný turnaj, což až na výjimky potvrzovaly nejen výsledky ve skupinách, ale především dění na hřišti.

Pro mělnické zástupce nedopadl turnaj celkově podle očekávání. Dva z nich, Mexico a San Marino, skončily ve skupinách na pátých místech, a tak si mezi sebou zahrály o celkové deváté místo. O jedenáctou příčku si to rozdaly týmy z Kadaně a Slaného.

Na ostatní čekalo nevyzpytatelné čtvrtfinále, ze kterého se vždy rekrutuje úspěšná čtyřka. Hned první přineslo velké překvapení, když si vítěz skupiny A a papírový favorit turnaje, tým Božkova z Dolních Beřkovic, neporadil s Bílým baletem z Bohušovic.  „Skončilo tak tři roky dlouhé kralování Božkova na zimních turnajích. Opět se potvrdilo, že každá série musí jednou skončit," uvedl Pavel Bánovčin. Tým Bílého baletu si tak už po čtvrtfinále zajistil jednu z trofejí, která byla pořadateli vyhlášena pro toho, kdo zastaví nepřemožitelný Božkov.

Další čtvrtfinále zvládly lépe týmy z Milovic a Prahy, které vyřadily štětské Horise a Bizony. Cesta turnajem skončila v prvním kole play-off také pro posledního zástupce Mělnicka v turnaji – pořádající Brunu. Mlazičtí si neporadili se Slavií Štětí a na penalty vypadli.

Semifinálové boje rozhodly, že o celkové vítězství si to rozdají Milovice, které porazily Slavii, a Bílý balet, jenž si poradil na penalty se silným výběrem z Prahy. Třetí místo si zajistil pražský zástupce, který hrál poslední zápasy vinou zranění bez střídání. V souboji o celkové prvenství Bílý balet potvrdil i proti Milovicím svoji spanilou jízdu turnajem. „Vítězem se zaslouženě stal tým, který porazil všechny favority," bylo podle Pavla Bánovčina prvenství ve správných rukou.

Všem týmům poděkoval za účast. „Doufám, že se turnaj líbil. Velice mě potěšila jeho vyrovnanost a to, že se zde mohly poměřit týmy z různých měst. Bohužel jsme kvůli omezené kapacitě nemohli vyhovět všem týmům, které měly o turnaj zájem, ale věřím, že ostatním zájemcům vyhovíme v létě na dalším turnaji," pozval Pavel Bánovčin na příští z akcí svého týmu.

O pohár Bruna Mlazice - Pramako Praha

O pohár Bruna Mlazice - Milovice

O pohár Bruna Mlazice - ceny pro nejlepší