Rozhodčích Bartůšek – Čermoch – Kaucký měli v sobotu navečer pískat zápas v Luštěnicích. Místo nich ale musel svaz narychlo povolávat náhradu. Důvod? Zmíněná trojice v době výkopu na policejní služebně v Čelákovicích a později v brandýské nemocnici stále ještě řešila následky dopolední divočiny ve Vyšehořovicích.

Zápas na hřišti lídra skupiny se totiž pořádně zvrtnul. Vyloučení domácích hráčů Boruty s Breškovcem a postupné vykázání všech funkcionářů pořádajícího klubu na čele s trenérem Zdeňkem Doležalem z lavičky naznačuje, jakým směrem se ubíral. Domácí nepřišli na chuť metru rozhodčích. Ti zase nehodlali tolerovat urážky a výhrůžky z jejich strany.

S rozstřelem, ke kterému zápas dospěl v závěrečných minutách odpískáním penalty (podle domácích po faulu na jejich hráče) ve prospěch hostů, divočina nekončila. A polití pivem bylo zřejmě nejmenším zlem. Když chtěly terče zloby domácích opustit po více než hodině areál, dostaly se znovu do křížku s diváky a hráči. A tentokrát už pořadatelská služba podle popisu sudích nedokázala přes snahu fyzickému střetu zabránit.

Jména čtyř vyšehořovických fotbalistů tak rozhodčí v později sepsané zprávě spojují s kopanci a pěstmi do břicha, zad, obličeje a hlavy. „Hráči se občerstvovali alkoholickými nápoji ve vedlejší restauraci a vyběhli na nás k autu, kde nás začali nejdříve verbálně a následně fyzicky napadat. Asistentovi rozhodčího Čermochovi bylo způsobeno krvavé zranění v oblasti hlavy,“ uvádějí rozhodčí v čele s hlavním Bartůškem mimo jiné na "zadní straně" zápisu. Kvůli obavě z naplnění dalších výhrůžek se prý až po opuštění dějiště zápasu obrátili na policii, poté absolvovali i vyšetření v nemocnici. 

Domácí klub den poté podal proti některým popisům událostí ze strany rozhodčích i jejich výrokům protest. „Mnoho věcí v zápise je lživých a vymyšlených,“ hájí se vedení oddílu z Prahy-východ. Rozsouzení sporu má spolu s tresty pro aktéry v rukách disciplinární komise Středočeského krajského fotbalového svazu.