Ani jeden tým nedaroval druhému nic zadarmo. Od první minuty provázely zápas ostré zákroky. Leckdy za hranou pravidel. Zkrátka derby se vším všudy. Přesto rozhodčí Hamšík rozdal jen tři žluté karty. „Na souboj jsme se těšili, bohužel se nám vůbec nepovedl. Hráči udělali hodně individuálních chyb," zhodnotil zápas Luboš Černý, předseda poražených.

Aktivnějším a fotbalovějším celkem byla Čechie, která od začátku střetnutí ohrožovala branku domácích z každé pozice. O třech bodech rozhodla už v prvním poločase.

Do vedení šli hosté v šesté minutě, na brankáře Šoura se řítil nikým nehlídaný František Kovář. Napoprvé neuspěl, ale dostal se zpět k míči a rychlou střelou k tyči rozvlnil síť. „Moc příležitostí si nevytvořili, byl to od nich takový bezzubý výkon," popsal hru soupeře Petr Kostelníček, předseda Čechie.

Kamil Šídlo (Libiš).
„Červená" řež o kraj. V Libčicích nedohráli šlágr jara čtyři kohouti

Výhodu výrazné převahy v hledišti hráči Kralup 1901 nevyužili, ztroskotali na nepřesné koncovce. Jednou musel zasahovat gólman Pospíšil, podruhé míč těsně minul bránu.

Znovu tedy úřadovala Čechie – na rozdíl dvou gólů zvyšoval Lukáš Moravec. S velkým štěstím, smutným hrdinou byl u této trefy brankář Šour. Ten nepočítal s vlhkým terénem a lajdácky si nechal míč propadnout mezi nohama až do brány.

I přes vedení 2:0 hosté nepřestávali hrát dopředu. Za dalších pět minut přišla další odměna v podobě třetí branky. Vstřelil ji znovu podařenou střelou František Kovář.
Ve druhé půli tempo hry trochu opadlo. Čechie se za rozhodnutého stavu zatáhla a čekala na rychlé protiútoky. Navýšit stav se jí ale už nepodařilo. Naopak hráči FK 1901 se dočkali kontaktní trefy. Osmnáct minut před koncem se pěkným lobem prosadil obránce Jan Šíma.

Velký Borek - Pěčice
Kly znovu drtily, Dynamu zpíval kanár

Čechie si už ale zisk tří bodů pohlídala a je po vítězství na sedmém místě soutěže.

„Výhra je pro mě milým překvapením. Celkově venku hrajeme mnohem lépe. Klukům patří díky hlavně za bojovnost. Musím také pochválit rozhodčí, zápas zvládli na výbornou," ocenil Kostelníček sudí.

Lídrem „trojky" zůstává nadále rezerva Záryb, která navýšila náskok na Čečelice na pět bodů. Poslední zůstává Sazená, navzdory výhře nad Střezivojicemi.

Řádění fanoušků Sparty.
„Fandové" z Boleslavska dostali zákaz na stadiony