„Především se chci všem omluvit za to, že jsme nakonec nešli do vyšší soutěže," začal svůj telefonát Jiří Kratochvíl, který stojí v čele fotbalového klubu Dynamo Nelahozeves. „Do poslední chvíle jsem věřil, že se nám povede dát dohromady tým, který by mohl důstojně odehrát I. A třídu."

Jaké jsou důvody tohoto nezdaru? „Byli jsme v usilovném jednání s několika hráči, na jejichž rozhodnutí jsme museli počkat," vysvětluje Kratochvíl.

„Nakonec se vše vyvrbilo tím nejhorším možným způsobem – pod tlakem nejrůznějších okolností jsme byli nuceni postup do I. A třídy „odpískat" předem. Přispěl k tomu i fakt, že náš stávající hráčský kádr – pro mne bohužel – nemá ambice hrát vyšší soutěž. Navíc na podstatnější obměnu mužstva bylo v krátké letní přestávce příliš málo času. Já však své cíle o postupu neměním, chtěl bych se o něj pokusit později, s doplněným týmem."

Další důvod, proč Dynamo zůstává v I. B třídě, ještě osvětlil trenér Daniel Kaplan: „Kvůli operaci kolena nám minimálně půl roku budou chybět Havel a Krejza a nevím, jak bychom absenci této dvojice nahradili. Myslím, že ve finále jsme udělali sice bolestný, ale nakonec rozumný krok."

Na otázku, co očekává od bojů v nově zformované skupině B v I. B třídě, nelahozeveský kouč odpověděl: „Velmi se na ni těším, vždyť v klubech našich soupeřů mám spoustu kamarádů a známých. Zmíním třeba Kralupy, Byšice či mělnický FC. Zápasy v takto postavené soutěži – vždyť v každém kole je na programu hned několik derby – by mohly být dobrou pozvánkou do ochozů pro fanoušky všech zúčastněných mužstev."

KAREL HORŇÁK