„Tento čas je třeba dětem naplnit tak, aby je fotbal stále bavil a aby se měly neustále na co těšit. Proto pracujeme s mládeží koncepčně a tak, aby každá kategorie měla svůj cíl, který není vždy jen sportovní. U dětí klademe důraz především na individualitu každého jedince a na jeho pohybový rozvoj,“ přibližuje systém libišské práce s mladými fotbalisty místní šéftrenér Filip Mirek.

O fotbalisty do dvanácti let se v Sokolu stará dvanáct trenérů. „Práci vykonávají na vysoké úrovni a to i přes to, že ji dělají ve svém volném čase. Zároveň absolvujeme i speciální brankářské tréninky. Kouč gólmanů se u nás stará i o tyto nejmenší kluky, aby věděli, co vlastně řemeslo obnáší,“ pokračuje Filip Mirek.

Dolní Beřkovice s Hořínem otevřely novou sezonu okresního přeboru.
Trávníky ožívají. Přípravu zpestří i Český pohár

Pravidelné tréninky v tělocvičně a na umělé trávě v Libiši klub doplňuje o průpravná cvičení. „Do tréninků vkládáme i jiné než fotbalové hry. Snažíme se tak u dětí rozvíjet všeobecný pohyb, ne jen ten fotbalový,“ říká znovu šéf libišské mládeže.

Nejmenší fotbalisté Libiše za zimu odehrají téměř padesát halových turnajů. Mezi nejoblíbenější patří poháry v Milovicích a Neratovicích, Libiši se několikrát podařilo tyto turnaje i vyhrát. Mladší žáci v současnosti hrají Zimní fotbalovou ligu v Mělníku na umělé trávě, kde nastupují k mnoha kvalitním zápasům.

„Současná statistika dvou výher, jedné remízy a jedné prohry nám ukazuje, že dokážeme odehrát kvalitní zápasy téměř s každým. I mladším žákům se snažíme dlouhé zimní období zpestřit i mimo fotbalovými aktivitami, takže za námi například každé pondělí dochází cvičitelka aerobiku a učí hráče nová a nová cvičení,“ uzavírá povídání Filip Mirek.

Kralupské derby ovládla Čechie
V Kralupech vědí, jak vytvořit peklo pro soupeře