Oběma týmům se dohromady podařilo získat v jarní části fotbalové divize pouze jedenáct bodů. Jen pro upřesnění – samotný Nymburk jich jako lídr soutěže získal hned čtrnáct.

Klubům z Mělnicka se zkrátka nevede. Nepříliš pohledný fotbal, minimum šancí. To se však může změnit jedním utkáním.

Neratovické hráče čeká už dnes předehrávka dvaadvacátého kola na půdě Chomutova. Pro svěřence trenéra Tomáše Staňka by to měl být jeden z těch lehčích soupeřů. Ideální možnost konečně získat tři body.

Trenér Králova Dvora Jiří Sabou (vpředu)
Sabou znovu nesmí na lavičku

Severočeši jsou v současné době na sestupové čtrnácté příčce, bilanci mají ještě horší než Neratovice. Jediná výhra z posledních sedmi utkání, Chomutov se pere o záchranu. Ze všech mužstev, co jsou aktuálně na sestup, mají ale Krušnohorci díky přijatelnému losu největší šanci na udržení se v divizi.

Poslední vzájemné střetnutí Neratovic a Chomutova dopadlo pro klub z Mělnicka výborně – Neratovice vyhrály 3:1.

„Myslím, že jsme s Chomutovem vyhráli zaslouženě. Hlavně výkon ve druhé půli byl mnohem lepší. Navíc jsme dotahovali," vzpomíná na podzimní zápas trenér Tomáš Staněk.

Po dvou bodech získaných v derby by tak mužstvo na jaře podruhé rádo bralo tři body. „Rozhodovat bude, jak do zápasu vstoupíme. Začínáme být trochu nervózní, ale soupeř hraje vlastně o všechno. Musíme si dát pozor hlavně na Martina Bočka," upozorňuje na největší nebezpečí domácích Staněk.

Hrát se bude na stále novém moderním stadionu, který je v severních Čechách jedním z nejkrásnějších. „Atmosféra by měla být dobrá. Mají umělé osvětlení, celý areál je moc pěkný," chválí stadion Staněk.

SK Labský Kostelec (ve žlutém) - Sokol Záryby. Ilustrační foto.
Záryby pokukují po poháru, už jsou v semifinále

VYKŘESÁ LIBIŠ NADĚJI?

Stále bojují. Ale všechno stojí proti nim. Poslední Libiš se pere nejen o zázračnou záchranu v soutěži, ale bojuje také s rozsáhlou marodkou. Ta vygradovala v posledním utkání s Neratovicemi, kdy se zranil kapitán Škoda.

Vedení Libiše se pokoušelo alespoň o omilostnění Marka Maláka potrestaného za vyloučení ve Velvarech, ale s žádostí bohužel neuspělo.
Situace výběru kouče Petra Pálky je čím dál složitější. Libiš má devět bodů a do konce sezony jich může získat ještě sedmadvacet. Ale má velmi těžký los.

V sobotu hraje s druhým Kladnem, v odvetách narazí ještě na vedoucí Nymburk a aktuálně třetí Brozany. Aby toho nebylo málo, musejí sokolové zvládnout i souboj s pátou Souší.

„Pro nás je náročný úplně každý zápas," řekl Petr Pálka, trenér Libiše.

Nejen ve fotbale už viděl sportovní svět nemálo neskutečných zvratů. Takže posílat Libiš z divize je i na tuto situaci stále předčasné.

Neratovice dnes nastoupí v Chomutově od 19 hodin, Libiš doma v tradičním čase 10.15.

Divákům by vzhledem k poslední předvedené hře obou týmů stačilo, kdyby si mužstva vytvořila alespoň pár šanci, ze které padne minimálně jeden gól.

Nespeky v krajském poháru vyřadily Vykáň a zahrají si semifinále.
Druhý tým kraje v poháru končí, dál prošly i Libčice