Do vedení mohl Chomutov poslat hned na začátku zápasu Martin Boček. Chomutovský útočník šel sám na Kratochvíla, po povedeném blafáku ale nestihl míč usměrnit do branky.

Boček si vše vynahradil o devět minut později. K odraženému míči se dostal nejrychleji, přehodil vybíhajícího brankáře a otevřel skóre utkání.

„Vše začalo u našeho záložníka, který nešel naplno do souboje. Z toho jsme dostali gól," pokáral svého svěřence trenér Libiše Václav Havel.

Neratovice - Libiš. Ilustrační foto.
Neratovice přehrály favorita ze Souše

Ve druhém poločase mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Tomáš Kunart, ale osamocen a nikým nehlídán poslal hlavou míč jenom mimo tři tyče.

Libiš se nevzdávala, bojovala, ale recept na bezchybnou obranu soupeře nenašla. Navíc patnáct minut před závěrečným hvizdem Sokol inkasoval podruhé, prosadil se David Zahradník.

Po vysunutí z vlastní poloviny zvládl běh s míčem přes půlku hřiště a s přehledem poslal balon vedle vybíhajícího Kratochvíla.

Zvýšit vedení mohli v závěru ještě exligový Patrik Gedeon a Martin Boček, kteří se řítili na branku Libiše. Chomutovský kapitán místo střely volil přihrávku a Martin Boček poslal míč vedle brány.

„Na branku běželi dva naši nejzkušenější hráči. Patrik to perfektně vyvezl, možná měl zakončovat sám a nemusel nahrávat," popsal gólovou příležitost kouč domácích Jiří Černý.

A vzápětí zhodnotil zápas: „Neříkám, že herně to bylo na vysoké úrovni. Spíše oba týmy bojovaly. Chtěli jsme vyhrát a na tom se celý týden pracovalo. Nebyl to z ani jedné strany fotbal na krásu, ale byli jsme zkrátka úspěšnější. Kluci dali dvě branky, navíc mohli dát góly i z dalších šancí."

Libiš každou další bodovou ztrátou ztrácí šance na záchranu v soutěži. Utkání s Chomutovem nezvládla. Přesto se nevzdává, hraje s chutí. A soupeřům je často důstojným protivníkem.

„Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. I za stavu 1:0 se stále dalo hrát, stačilo vstřelit branku. Herně jsme ale nepropadli. Tým chtěl hrát a řešit věci fotbalově, za což jsem rád. Hrála spolu mužstva ze spodní části tabulky, tomu odpovídala i kvalita hry. Přesto říkám, že takové zápasy jsou divácky atraktivní, určitou kvalitu souboj měl," řekl na závěr Havel.

Ilustrační obrázek
Výsledkový servis: Neratovice vypráskaly Souš

Chomutov – Libiš 2:0
Branky: 30. Boček, 75. Zahradník.
Rozhodčí: Jati – Melničuk, Tvrdík. ŽK: 2:2. Diváci: 151. Poločas: 1:0.
Libiš: Kratochvíl – Prieložný, Kolísek, Pořízek (51. Kvída), Šobr, Zuskin, Dušek (78. Kalaš), Zajac (70. Eisner), Novotný, Křtěn, Stibora.

Ilustrační foto
Policie dopadla zloděje, který okradl seniora