Libiš odcestovala do nedalekého Štětí po smolné prohře s Brozany. Svěřenci trenéra Václava Havla se ale vzpamatovali. Hlavně střelecky, tři branky v jednom utkání vstřelila Libiš v této sezoně vůbec poprvé.

I když už je osud Sokola v divizi zpečetěn, body občas soupeři sebere. Ve Štětí Libiš začala parádně, po celý zápas byla aktivnějším týmem. Zásluhou Martina Šobra šla ve dvaadvacáté minutě do vedení.

„Zápas jsme odehráli velmi dobře. Soupeře jsme do větších šancí nepouštěli, kluci byli i fyzicky zdatnějším mužstvem," řekl po utkání spokojený trenér Havel.

Horní Počaply zvládly zápas s Obřístvím, Sokol vyhrál 4:2.
Výsledkový servis: Liběchov spráskal Sazenou

I druhá půle probíhala v režii hostů. A odměnou byl druhý gól. Ve vápně prokličkoval Šenkeřík, který naservíroval míč před prázdnou branku Šobrovi, a ten nemohl minout.

Gól hodně namíchl příznivce Štětí, podle kterých byl Šobr v ofsajdovém postavení. Sudí Ladislav Szikszay ale branku uznal.

Domácím se podařilo ve druhé půli z ojedinělé šance snížit, hlavou prostřelil Kratochvíla Hrdý. Závěrečný tlak a snaha o vyrovnání se ale nekonala. Naopak – zaváhání brankáře Štětí Gabriela využil Jiří Křtěn, který upravil na konečných 3:1 pro Libiš.

„O poločase jsme si v kabině řekli, že takhle budeme pokračovat. Soupeř se sice dočkal snížení, ale závěr jsme si dobře pohlídali. Naši hráči byli lepší. Tři body bereme naprosto zaslouženě," prozradil Havel.

Libiš si tak připsala druhou tříbodovou výhru v sezoně, za týden Sokol přivítá Úvaly.

Divize: FC Chomutov - Neratovice (2:1 np).
Hosté z Hostouně přerušili Neratovicím vítěznou sérii