Před týdnem v Litoli vystavili tu nejlepší pozvánku na úvodní domácí vystoupení v novém divizním ročníku: vstřelili tři góly, žádný nedostali, a ještě zahodili další šance. Pokračování se ale příznivci žlutomodrých barev nedočkali…

„Dneska to byla taktická bitva, my jsme hráli strašně komplikovaně. Přišlo mi, že jsme neprojevili vůli po vítězství. Jedinou šanci jsme měli v 93. minutě, to je na úspěch málo," vystihl zápas poměrně přesně domácí trenér Jiří Kafka.

Právě až nastavení přineslo před žateckou brankou vzruch, jaký by se od domácího týmu čekal v celém utkání. Jenže proti hlavičce Lovíška, která byla vyvrcholením chvilkového náporu, reflexivně zasáhl brankář Jakubov a odvrátil pro hosty pohromu. Ta by se rovnala ztrátě dvou bodů, protože od 70. minuty vedli. A i když ani z jejich strany to v utkání nebyl žádný ofenzivní festival, o gól, kterému šli o něco více naproti, zřejmě byli lepší.

Už v prvním poločase hasil Černý na brankové čáře nebezpečí po rohovém kopu, zatímco jeho protějšek se ostřejšího zákroku nedočkal, protože střelecké pokusy čitelně hrajících domácích buď zablokovala obrana, a nebo jim chyběla přesnost.

Po změně stran hosté působili odhodlanějším dojmem s bezbrankovým stavem pohnout. Odměnou jim byl vítězný gól. Po jedné ze standardních situací míč propadl na hranici malého vápna k Ali Osumanuovi a fotbalista původem z Ghany ho dopravil do sítě. „Nedůrazné bránění po standardce," nemusel složitě hledat  chybu trenér Kafka.

„I takové padají. My se jich v zápasech proti nám nabažíme hodně. Teď se štěstí přiklonilo k nám," oddechl si naopak hostující trenér Pavel Koutenský. „Tři body už jsme potřebovali, protože jsme neměli tolik štěstí v předcházejících zápasech," dodal a pochvaloval si vítěznou taktiku. „Zápas jsme zvládli taktičtěji než domácí, protože jsme se na to připravovali. Chtěli jsme dlouho udržet nulu na kontě, což se povedlo. Když jsme pak otevřeli hru na dva útočníky, tak jsme byli malinko aktivnější. Dali jsme z toho gól, o který jsme asi zaslouženě vyhráli."

Jiří Kafka na dálku souhlasil: „Soupeř byl lepší a vyhrál zaslouženě."

Neratovice – Žatec 0:1 (0:0)
Branka: 70. Osumanu. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: Jína, Stross, Zeman – Heinc, Krejčík, Osumanu, Jakubov, Stožický, Duran. Diváci: 170. Neratovice: Černý – Stross (77. Pinkas), Jína, Gazdík, Zeman – Šulc, Drahorád (82. Žežulka), Buldra, Rodr (71. Lovíšek) – Palanský, Kozák.