Lobkovičtí fotbalisté zahájili přípravu na nový ročník před týdnem. Hlavní mužstvo nyní trénuje dvakrát až třikrát týdně, klub sehraje čtveřici přípravných utkání. Lobkovice postupně prověří Chlumín, devatenáctka Neratovic, Mratín a Předboj.

STŘELEC ZA STŘELCE

Jedenáctý tým tabulky z poslední sezony se musí rychle vypořádat i s několika změnami v kádru. Do FC Mělník zamířil Jan Blahut, se kterým odešlo i dvanáct vstřelených branek. Přípravu s mužstvem nezahájil ani obránce Daniel Hynek. Ten byl na vlastní žádost uvolněn do Vojkovic, kde bude hrát I. B třídu.

FAČR. Ilustrační foto.
Takhle ne! Dva pracovníci svazu brali dohromady skoro padesát tisíc

Lobkovice zareagovaly na odchod Blahuta logicky, přivedly nového kanonýra – Lukáše Ďurindu z Kojetic. Třiadvacetiletý fotbalista v posledním ročníku ovládl korunu krále střelců jedné ze dvou skupin III. třídy Prahy-východ, dohromady nastřílel jednadvacet gólů. Do klubu přichází z Mlékojed i univerzál Jiří Krejčí. Vedení ulovilo také trojici mladíků, Lukáše Kasala, Jana Nováka a Jakuba Kučeru, kteří se pokusí v Lobkovicích o restart svých fotbalových kariér. 

„Všichni se těšíme, jak se Ďurinda popasuje s přechodem do vyšší soutěže a s novým okresem. Co se týče Jirky Krejčího, ten je použitelný zpravidla na všech ofenzivních postech. Kasal, Novák a Kučera mají zkušenosti z Neratovic, působili tam v mládežnických mužstvech,“ prozradil podrobnosti o nových posilách Tomáš Přibík, vedoucí A-týmu.

PROTI VŠEM

Nové akvizice v kádru Lobkovic nevypadají vůbec špatně. Přesto je klub před startem přeboru pasován spíše do role outsidera. „Na různých diskusích pozorujeme, že jsme jedním z adeptů na sestup. Nenecháváme se tím ale rozhodit. Spíše naopak, žene nás to kupředu. Až samotná soutěž ukáže, jak na tom doopravdy jsme,“ upozorňuje Přibík.

A jak vidí Lobkovice celou soutěž? Dle slov Přibíka bude nahoře především tým Vysoké: „Vrátila se tam řada hráčů, kteří mají zkušenosti s krajem. Jejich hlavním konkurentem budou Všestudy, které hrají velmi dobře směrem do útoku. Myslím, že okresní přebor čeká celkově hodně vyrovnaná sezona.“

Cenná výhra nad rezervou Libiše. Dolní Beřkovice zvítězily 3:1.
Seznam okresních soutěží. Koho má ve skupině váš oblíbený klub?