Hned v úvodu domácí inkasovali branku po propadnutí obránce na půlicí čáře,útočící hráč byl šikovnější v souboji míč dotáhl až k šestnáctce, odkud letěl přetažený centr celým pokutovým územím. Vypadalo to, že míč sice půjde do autu, ale nakonec z toho padl gól. „Levý obránce podcenil situaci zůstal před vlastní brankou, pro míč si doběhl další útočící hráč, poslal míč do šestnáctky z druhé strany a bylo hotovo – 0:1," zhodnotil první inkasovanou branku Pšovky trenér Karel Grabmüller.
Mužstvem domácích to neotřáslo a vytvářelo si velké šance. Výsledek tak mohl být během chvíle otočený. Jenže zkušenější hosté trestali chyby v obraně a ztráty míče ve středu hřiště. „Proměnili prakticky všechny šance,takže do poločasu to bylo 0:3," řekl Grabmüller.
Prakticky s nástupem do druhého poločasu Klecany svůj náskok ještě navýšily, opět po těžkém hrubce ve středu pole na zdánlivě bezpečných 0:4. Domácí se ani za tohoto stavu utkání nevzdali. Konečně zpřesnili své kombinace a dostávali se do opět tutových šancí. Navíc situaci napomohl fakt, že hostům už ke konci zápasu docházely síly. Pšovka tak dokázala stav snížit na 2:4, ale díky neproměňování šancí se zvrat ve skóre nepodařilo už dotáhnout.
Domácí naštěstí podržel i brankář svými velice dobrými zákroky, kdy likvidoval tutové šance Klecan. „Limitním faktorem byla domácí impotence v proměňování šancí, bez tohoto faktu se nadalo bohužel výsledkově uspět a bohužel stále mám v paměti zápas z minulého týdne v Luštěnicích, kde jsme přes těžké hráčské absence v týmu zcela zbytečně přišli o body. Stejně jako dnes z důvodu nepřesností a v podstatě připravení míče pro hostující kontry, nedůslednost v obranné činnosti a navyšující se skóre. Jednoznačným cílem do budoucna proto je neúspěchy zastavit, aby se tým nedostal do zápasové šňůry proher v řadě," zhodnotil celé utkání Karel Grabmüller. 

Barbora Walterová