Závěrečné přípravy mají za sebou už i okresní fotbalové celky, které o nadcházejícím víkendu otevřou nový ročník I. B třídy. Jak se jim vedlo a co tyto zápasy napověděly?

Asi nejméně úspěšnou takzvanou generálku má na kontě mělnický FC. Jeden z trenérů Željko Filipovič ovšem nedělal z porážky 3:8 od slánského béčka, účastníka okresního přeboru na Kladensku, vědu. „Výsledek neřešíme. Ani jsme nebyli kompletní. Zápas byl spíše takovým přátelákem a součástí přípravy," uvedl.

To, že na Podolí budou v sezoně spoléhat na oboustrannou výpomoc s Vysokou, potvrdil i pohled do listiny střelců. Vedle Žaby, který už zasáhl do obou odehraných kol okresního přeboru, se prosadili Tomáš Skopka s Válou, tedy kmenoví hráči Vysoké.

Rozpaky vzbudil také výsledek Kostelce, který si pozval Slavoj Podolí, účastníka pražské I. A třídy. Domácím se po utkání hraném na třikrát třicet minut točila hlava nejen ze sluníčka. Jejich trenér Martin Brabec ani nestíhal počítat inkasované góly… „Prohráli jsme šest nebo sedm nula. Bylo to šílené," přiznal a debakl rozhodně nechtěl svalovat na ještě ne zcela kompletní sestavu. „Dostali jsme pořádnou facku, kterou jsme asi potřebovali. Kdybychom takto hráli v mistráku, tak opravdu nevím. Ukázalo nám to nedostatky, na kterých ještě musíme zapracovat," dodal Brabec s tím, že největším problémem byla nedisciplinovanost při bránění.

Také porážku Byšic v poměru 2:5 na hřišti třetitřídních Horních Beřkovic lze řadit mezi překvapení. Gólově se za hosty prosadili Lauda s Čermákem.   

Jen jako o čistě přátelském utkání, hraném kvůli úmornému horku jen dvakrát čtyřicet minut, mluvil Daniel Kaplan, trenér Dynama. To se na očekávaný návrat do kladenské skupiny vylaďovalo v Roudnici proti rovněž B-třídnímu Bezděkovu. Zápas nakonec skončil 2:2. „Co nám ukázal? Že nám stále ještě překáží balon," odlehčil, aby dodal: „Na obou týmech bylo vidět, že dávají mančafty za pochodu dohromady."

Nerozhodně hrály také Záryby, kde pro závěrečný zápas nanečisto zvolili dost nestandardně jednoho ze soupeřů, na kterého narazí také v boji o mistrovské body. Na hřišti Slavoje Stará Boleslav z toho byla divoká přestřelka 4:4, hraná ovšem vzhledem k horku v poměrně ostrém tempu.

Vítězně se na novou fotbalovou kapitolu naladilo společné mužstvo Ovčár a Kel. Svěřenci hrajícího kouče Petra Hyky se ve druhém poločase utkání s béčkem Třeboradic přece jen rozstříleli. Dvěma góly se pod výhrou 4:1 podepsal Tomáš Hašler. „Čtyři góly jsme mohli dát už do poločasu, ale Voljanskému chybělo na malém vápně štěstí. Ve druhém jsme to ale dohnali. Po dobré hře jsme připraveni i na Řepín," hlásil Petr Hyka.

Řádně nažhavení jsou na novou soutěž také v Byškovicích. Početný kádr tamního béčka to o víkendu potvrdil zaslouženým obratem výsledku na konečných 3:1 na půdě Loděnice, chystající se rovněž na I. B třídu. I podle domácích hosté působili většinu zápasu živějším dojmem a dělali také méně chyb v rozehrávce. Góly stříleli Prejsa, Šulc a Ďurinda.

Vítězství 4:1 nad Čejeticemi rozhodně nepřeceňuje nový trenér Řepína Miroslav Babovák. Soupeř z Boleslavska prý jeho tým, jehož účast v přípravě není zrovna příkladná, příliš neprověřil. „O tom, že by to byla nějaká generálka na silné Ovčáry, které dvakrát vyhrály krajský přebor, se nedá příliš mluvit. V tom vedru jsem ani žádné velké nasazení a zápas neočekával," poznamenal kouč.

Jaké novinky hlásí před startem nové sezony trenéři týmů z I. B třídy, čtěte ve čtvrtečním tištěném vydání Mělnického deníku.