V dopoledních hodinách se v areálu FK Kralupy setkalo sedm týmů z řad mladších přípravek s rokem narození 2007-2008, aby změřily svoje fotbalové síly. „Vzhledem k prodlouženému víkendu jsme byli velice překvapeni vysokou účastí," usmíval se jeden z hlavních organizátorů a trenér kralupské mladší přípravky v jedné osobě Martin Klier. „Zřejmě to byla reakce na velkou propagaci, kterou jsme tomuto turnaji udělali. Dokonce jsme museli účast některých týmů i odříci." Z deseti týmů, které o účast projevily zájem, se nakonec ve vzájemných soubojích utkalo „pouze" sedm. „Naším záměrem bylo oslovit co nejvíc týmů z co nejbližšího okolí, protože jsou to hráči klubů, se kterými hrajeme mistrovská utkání. Kluci se navzájem znají. Ale nakonec se většině z nich nepodařilo sestavit v tento sváteční den potřebný počet hráčů, a tak přijeli spíš ti z větší dálky," dodal Klier.

Fanoušci byli oporou

Zatímco nejhlasitější podpora byla slyšet zřejmě z řad fanoušků místního kralupského týmu, nejoriginálnější podporu měl tým z Postřižína. Většinu zápasů u branky držel Postřižínským palce jejich týmový maskot, oblečený do stejně barevně výrazného dresu jako samotní hráči. Netradiční bylo také složení týmu, kdy jeho téměř polovinu tvořily dívky.
O konečném umístění týmů však nakonec po právu rozhodly výkony mladých fotbalistů a trocha toho fotbalového štěstí. Pořadí bylo nakonec následující: 1. místo TJ Slovan Kladno, 2. místo FK Kralupy 1901, 3. místo SK Roudnice nad Labem, 4. místo SK Olympie D. Břežany, 5. místo TJ Sokol Horní Počaply, 6. místo SK Lípa Postřižín,7.místo TJ Březiněves.
Týmy na všech místech žebříčku obdržely z rukou pořadatelů poháry, medaile, diplomy a drobné sladkosti. Oceněni byli rovněž nejlepší brankář turnaje a nejlepší hráč turnaje. Nejlepším gólmanem byl vyhlášen Daniel Klier z pořádajícího klubu a nejlepším hráčem kladenský Kristián Maršoun, který nastřílel během turnaje 23 gólů.

Maximální spokojenost

S průběhem turnaje i jeho organizací byli velice spokojeni kromě ostatních trenérů i trenéři vítězného kladenského týmu David Záruba a Jindřich Čánský: „Turnaj se nám moc líbil. Byli jsme tu poprvé a můžeme turnaj pochválit po všech stránkách a to bez ohledu na to, že jsme vyhráli. Připadalo nám nezvyklé, ale přesto výborný nápad, že cenami byli odměněni i ti, kteří nebyli nejlepší. To jsme snad ještě na žádném turnaji neviděli a hodně se nám to líbilo."

JITKA ŠVECOVÁ