V dresu třetiligového nováčka zasáhl fotbalista z Kutnohorska jen do několika soutěžních utkání. Během nich ovšem stačil prokázat své střelecké vlohy deseti góly. Dvěma z nich pomohl v srpnu vyřadit z MOL Cupu paradoxně právě Příbram.

„Je mi šestadvacet a chtěl bych ještě něco dokázat. Než hrát celý život divizi, zkusil jsem třetí ligu, a když se bude dařit, tak možná i něco výš. Nyní se cítím zkušenostmi i fyzickými silami na své nejlepší úrovni," hlásil po utkání v rozhovoru pro středočeský Deník.

Šance nakonec přišla ještě mnohem dřív, než mohl tušit. Středočeský celek pokračoval v tápání také v lize. V prvních šesti kolech dokonce ani jednou neskóroval. U Litavky se tak logicky poohlíželi po hráči, který by mohl se střeleckou bídou něco udělat, a do hledáčku se dostal i odchovanec Sparty. Ten v sobotu ještě odehrál zápas ČFL s Převýšovem, od neděle už se ale připravuje v novém klubu, kde podepsal smlouvu do konce aktuální sezony.

Přechod mezi profesionální fotbalisty si Štěpán Kacafírek užívá. „Doposud jsem šel ráno do práce, pak sedl do auta, jel sto padesát kilometrů, trénoval, to samé nazpět a ráno všechno nanovo. Nový režim je pro mě takový uvolněný. Člověk odtrénuje na sto procent hodinu a půl, pak se věnuje jen regeneraci a připravuje se na zítřek. Nesmírně si toho vážím," podělil se o první dojmy poté, co musel ze dne na den skončit s prací učitele na jedné z kutnohorských základních škol. „Všichni mi vyšli maximálně vstříc, nebyl to žádný problém," oceňuje. Obavu nemá ani o vyšší náročnost na fyzickou připravenost. „To ukáže až čas, ale já se cítím fyzicky velice dobře. Jak v Českém Brodě, tak v Litoměřicku jsem měl trenéry, kteří na toto dbali."

K prvoligové kariéře už měl jednou našlápnuto. Ještě jako dorostence ho z Letné koupily Blšany a za prvoligovou vesnici si připsal v její sestupové sezoně 2005/2006 tři starty. V Mostě, který se stal jeho příští zastávkou, ovšem další nepřidal. Místo toho putoval většinou po třetiligových klubech (Kolín, Vltavín, Vlašim), nižší soutěže si vyzkoušel i v Německu a Rakousku. V uplynulých dvou sezonách se vrátil kopat divizi za Suchdol a následně Český Brod. V létě následoval přesun do Litoměřic.

Tam pochopitelně nad nečekanou ztrátou útočníka číslo jedna nejásají, jeho kroku ale rozumějí. „Není to příjemné, ale samozřejmě se to dá pochopit, je to nabídka z ligy," uvedl trenér Karel Zuna na adresu své už bývalé opory. „Štěpán byl u nás na hostování, mnoho jsme s tím dělat nemohli, záleželo na jeho manažerovi. Netěší nás to, ale chápeme to. Je to třeba poslední šance dostat se do nejvyšší soutěže," vidí to podobně i šéf FK Radek Bania.