Proškolení trenéři létajících týmů na hřištích a s dětmi ukazují zásadní směry, kterými by se měl koučing i na nižších výkonnostních úrovních ubírat. Zároveň diskutují s „domácími" trenéry a přinášejí tak přímo k nim informace, které získali na seminářích, vyšších trenérských licencích, ale i zahraničních stážích.

V Mělníku akce navazuje na trenérský kurz Licence C pořádaný během loňského listopadu okresním fotbalovým svazem. Jeho součástí byla právě v rámci akce Létající trenéři praktická část vedená Milanem Kormaníkem a Alešem Majerem. Dalšími školiteli jsou například Antonín Barák, Pavel Frýbort nebo Václav Černý.

Na Pšovce se devadesátiminutový ukázkový trénink s následnou besedou uskuteční vzhledem k nepříznivému pondělnímu počasí o dva dny později, tedy ve středu 5. června od 17 hodin. Otevřený bude pro trenéry všech okresních klubů i věkových kategorií. „Zvaní jsou všichni, koho zajímá mládežnický fotbal," říká šéf komise mládeže OFS Mělník Patrik Zeidler a dodává: „Náš okresní svaz se snaží tento super projekt rozjet i v rámci okresu, což by bylo de facto ojedinělé."