„V zimě proběhlo prakticky všechno, jak jsem si představoval," říká den před zápasem kouč.

Co se skrývá za jeho optimismem? Vedle absolvované přípravy v domácích podmínkách, jejíž součástí bylo i pět zápasů, je to především úspěšná snaha o stabilizování kádru.

„Splnil se mi cíl, aby soutěž hráli domácí. Tvrdím, že na střed A-třídy kluci mají. Shánět posily bychom chtěli, až pokud by někdo dlouhodobě vypadl, nebo nás někde tlačila bota," nechtěl Libor Tomášek posilovat za každou cenu.

I tak hlásí poměrně kvalitní okysličení kádru. Z Velvar přišel Josef Jindřich, ze Štětí Lukáš Lelek, který už na Pšovce působil.

„Z časových důvodů se chtěl vrátit. Jsem rád. Zapojil se i Matěj Klenotič ze Slovenska, který ale ještě není zaregistrován. Vadí mi jen zranění Jirky Šimandla, u kterého to vypadá, že s kolenem půjde na operaci," přemítá o kádru.

Na podzim Pšované vybojovali čtyřiadvacet bodů, což jim vyneslo sedmou příčku. „Máme dostatečný bodový základ. Věřím, že budeme hrát dobrý fotbal a bez problémů to zvládneme i výsledkově," maluje si trenér Tomášek setrvání v lepším středu tabulky. „Uvidíme. Máme teď dva zápasy doma, i když začínáme s prvním. Stačí špatný vstup a může být všechno jinak. Změní se psychika a výsledky nemusí přijít," uvědomuje si.

Prostor ke zlepšení vidí především v domácích zápasech. „Proti minulé sezoně jsme nezvládali domácí zápasy a ztráceli. Naopak jsme ale bodovali venku. Těší mě, že když jsme i venku v zápasech většinou prohrávali, dokázali jsme otočit nebo vyrovnat. Jsem rád, že mužstvo to nikdy nezabalí a hrajeme až do konce," cení si.

Čtěte také: Vyberte s Deníkem Fotbalistu okresu 2016. Kdo místo Kubišty?