„Už se nemusíme bát o záchranu. Naopak – začíná se dařit. Na hřišti by se tak do konce sezony mohlo objevit několik dorostenců, aby se pomalu zapracovali do A-týmu. Sám trenér to tak chce. Nebudu konkrétně jmenovat, ale je tam pět šest hráčů, kteří by to v budoucnu mohli táhnout a stát se oporami," říká o možných úpravách v sestavě Vladimír Kaňka, předseda klubu.

A-třídní utkání v Sokolči oživil projekt krajského svazu Dneska první liga!.
Na záchranářský duel míří Jarošík a Černý

S Rakovníkem hráče FK nečeká nic lehkého. Soupeř je totiž také v klidném středu tabulky a má celkem pěknou bilanci pěti vítězství z posledních sedmi zápasů. Před třemi týdny například Tatran porazil Nymburk, před měsícem uspěl v Brozanech. To jsou nejlepší týmy soutěže!

Góly Tatranu dává pravidelně většina hráčů, nejlepší střelec Petr Kučera se trefil zatím jen šestkrát. Kádr má tedy sílu hlavně v rámci týmové hry.

„Oba týmy půjdou do utkání s čistou hlavou, protože ani jeden už se nemusí strachovat možným sestupem. Proti předchozímu zápasu s Mostem musíme proměňovat naše šance. Pokud chceme tři body, kluci musí z vytvořených šancí dávat góly. V šatně je teď pozitivní nálada. Hráči mají chuť a chtějí vyhrávat. O tu pátou příčku se popereme," říká odhodlaně Kaňka.

Neratovice prohrály v základní hrací době naposledy začátkem dubna. Tehdy tým neuspěl doma s Velvary. Od té doby ale body přibývají. Teď v tom jen pokračovat i v dalších kolech.

NEFALŠOVANÁ RADOST. Mladší žáci SK Slaný se mohli po Kralupech a Dobrovici jako třetí tím v pořadí potěšit s pohárem pro vítěze Kába cupu.
Kába cup odstartoval, ve hře je opět zájezd na bundesligu