Chomutov se během první půle v žádném případě neprezentoval jako outsider a díky aktivní hře se dostal do čtyř gólových šancí. Tři z nich zneškodnil dobře chytající Švejda, na tu čtvrtou ale těsně před poločasem nestačil. To si za neratovickou obranou našel dlouhý míč Marek Chaloupka, který se prosadil přízemní střelou.

„V první půli naše hra neměla vůbec parametry vedoucího celku divize. Přišlo mi, jako bychom si šli zápas jen tak odehrát a soupeř nás před přestávkou potrestal první brankou,“ netajil spokojenost při hodnocení pro klubový web kouč Staněk.

Vedení Neratovic zareagovalo na nepříznivý vývoj hned trojím střídáním a výrazná změna zprvu pomohla parádně – domácí během osmi minut skóre otočili! Nejprve se prosadil nechytatelnou dělovkou Radek Hrdý a do vedení poslal mužstvo z Mělnicka Martin Škarecký. Ten si naběhl na dorážku a vstřelil svůj premiérový gól v nové sezoně.

Volejbalisté Aera Odolena Voda - zleva blokař Tomáš Pajma, nahrávač Luboš Bartůněk a smečař Evandro Dias de Souza. Za nimi univerzál Steven Morales (číslo 1).
AERO na úvod extraligy míří do Karlových Varů



Stav 2:1 Neratovice neudržely, za necelé tři minuty vyrovnal hlavou nikým nehlídaný chomutovský forvard Martin Boček. Více jak stovka diváků na další branku nemusela čekat dlouho, faul na Ďurindu potrestal úspěšným pokutovým kopem Josef Kozák a domácí znovu vedli.

Penalta ale Chomutov nezlomila, Severočeši zakončili divokou patnáctiminutovku trefou na 3:3 – totožně hlavou poslal utkání do rozstřelu dvougólový Martin Boček. Závěr zápasu ještě zpestřila červená karta neratovického Ďurindy. Ten neudržel nervy na uzdě, udeřil svého protihráče a odešel předčasně do sprch.

V následujících pokutových kopech byli šťastnější hosté, kteří si tak připsali velmi cenný bod navíc a z půdy nejlepšího týmu divize odjeli navýsost spokojení.

Derby s přehledem ovládl Junior
Svátek hokeje ovládl Junior, Buldokům nasázel sedmičku



„Do druhé půle jsme se vrátili jako úplně jiné mužstvo a během chvíle se klukům povedlo zápas otočit. Bohužel jsme se nevyvarovali chyb a na konci nás ještě postihlo nepochopitelné vyloučení. Mrzí mě ztráta bodů i zraněného Škareckého a co se týče Ďurindy, toho čeká trest,“ zhodnotil utkání trenér Tomáš Staněk.

Neratovice se tak vůbec poprvé v sezoně musely sklonit před lepším soupeřem. Přesto je série sedmi výher dostatečným vykřičníkem pro ostatní týmy a mužstvo zůstává na čele soutěže. Bez ohledu na to, jak se o víkendu bude dařit ostatním klubům.

FK Neratovice – FC Chomutov 3:4 np. (0:1). Branky: 50. Hrdý, 53. Škarecký, 60. Kozák – 56. A 65. Boček, 45. Chaloupka. ŽK: 4:2. ČK: 1:0. Rozhodčí: Rais – Martínek, Mrkáček. Diváci: 120.

Neratovice: Šulc – Pajkrt, Šulc, Chlumecký, Vorasický – Barták (46. Ďurinda), Weiner (46. Škarecký, 71. Novák), Regner, Rejman – Kozák (87. Tláskal), Moravec (46. Hrdý).

Ilustrační foto
KRÁTCE: Startuje country hitparáda